МВР

Академия на МВР

 

12 юли 2018

Семинар на тема „Предизвикателствата пред жените, полицейски лидери”, проведен 12-15.06.2018 г.,; к.к. Св. св. Константин и Елена

Под егидата на CEPOL (Европейската агенция за обучение на правоохранителни органи) и Академия на МВР, която е контактна точка на агенцията за България, в периода 12-15.06.2018 г. в к.к. Св. св. Константин и Елена се проведе семинар във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, на тема „Предизвикателствата пред жените, полицейски лидери”.

Във форума участваха представители на 26 държави-членки на Европейския съюз.

Основна му цел бе да подкрепи уменията на жените, заемащи ръководни постове в полицейските служби, да развие техните лидерски качества и да ги стимулира да търсят по-добри управленски практики.

Лектори на семинара бяха заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция” старши комисар д-р Благородна Макева, г-жа Криста Аас – заместник-директор на естонската полиция; професор Серджо Фелгуейрас – декан на португалското полицейско училище; доц. д-р Валери Тодоров – ръководител на катедра „Психология и управление на полицията” при Академията на МВР. Гости на събитието бяха г-жа Татяна Бобнар – заместник-директор на словенската полиция, и директора на Центъра за специализация и професионална подготовка, гр. Варна - Драгомир Драгнев.

От страна на CEPOL участие в семинара взе г-н Елмар Нормела – заместник-председател на Управителния съвет на организацията.

Изображения

 20 юли 2018 | 14:54