МВР

Академия на МВР

 

29 ноември 2019

Мини футбол за голяма кауза

    Студентският съвет към Академията на МВР стартира кампания за събиране на средства под наслов „Да помогнем на децата на загинали служители от системата на МВР“. Първото мероприятие от благородната кауза бе турнир по мини футбол, който се проведе на 29.11.2019 г. на стадион „Раковски”.
     В турнира се включиха 70 курсанти, които бяха разпределени в 12 отбора. След изтощителни мачове, груповата фаза бе преодоляна от I отбор на II курс, I и II отбор на III курс и отбора на факултет „Пожарна безопасност и защита на населението”.      Втори отбор на III курс отстрани тима на пожарникарите, а второкурсниците победиха I отбор на III курс. Двата полуфинала завършиха с еднакъв резултат - 3:1.
     На финала третокурсниците триумфираха с категорична победа с 4:1, а в битката за третото място тимът на огнеборците бе победен с резултат 0:1.
Индивидуални награди получиха: Иван Велков (IV курс) за „Най-добър вратар” и Златин Узунов (II курс), който бе обявен за голмайстор с цели 8 попадения.      Единственият отбор в турнира, който бе съставен от жени, получи приза за спортсменство.
    За каузата бяха събрани 356,10 лева, като това е едва първият елемент от кампанията. Предстоят: волейболен турнир (стартиращ на 10.12), благотворителен базар (16.12-17.12) и коледен концерт (18.12).

 Автор: Лора Иванова

 04 декември 2019 | 10:33