МВР

Академия на МВР

 

09 септември 2020

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате

От 09 до 11.09.2019 г. в спортен комплекс „Aqua life“, к-с. Кранево, се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от МБК „Слава“ към АМВР се представиха отлично като завоюваха 7 медала (3 златни, 4 бронзови) и второ място в крайното комплексно класиране, отстъпвайки само с 1 точка на отбора от ОДМВР – Русе.

В първенството по карате при мъжете курсант Мартин Младжов от 2 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. + 84 кг и с бронзов медал в дисциплината „ката“. Красимир Начев от 4 курс ППООР на ф-т „Полиция“ извоюва бронзов медал в дисциплината „кумите“, кат. - 84 кг. Отборът в състав: Мартин Младжов, Георги Брайков и Радослав Марков завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР  Ст. Загора, ІІІ място – ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Русе.

При жените Габриела Димитрова от 4 курс ППООР стана републиканска шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“.

В състезанието по полицейска лична защита Академията на МВР участва с три отбора. Отборът от ЦСПП - Варна, АМВР, в състав: Мариян Петров и Венелин Казаков - преподаватели по ЛЗФП, се класира на ІІІ място. Вторият отбор в състав: Христо Стоянов и Димитър Димитров от 4 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи в репешажа за трето място и остана на пето място. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев - ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР Русе 1, ІІ място – ОДМВР - Русе 2, ІІІ място – ЦСПП - Варна, АМВР и ОДМВР - Ст. Загора.

В крайното комплексно класиране за 2020 година на първо място е СК „Спартак“ към ОДМВР - Русе със 143 т., МБК „Слава“  – АМВР е на второ със 142 т., а на трето е СК „Верея 2006“ към ОДМВР - Ст. Загора с 95 т.

Изображения

 23 септември 2020 | 10:43