МВР

Академия на МВР

 

13 септември 2019

Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР 2019

От 11 до 13.09.2019 г. в спортна зала „Юнашки салон“, гр. Варна, се проведе Национален преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В състезанието с поименни покани участие взеха най-добрите 55 състезатели от 23 служби в цялата страна. Това са победителите от проведените през годината шест Зонални първенства. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от АМВР се представиха отлично като завоюваха 5 медала (3 златни, 1 сребърен, 1 бронзов) и второ място в крайното комплексно класиране.

В първенството по карате при мъжете курсант Мартин Младжов от 1 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. -84 кг и с бронзов медал в дисциплината „ката“. Курсант Георги Брайков от 3 курс ГП е Републикански шампион в дисциплината „кумите“, кат. -75 кг. Отборът в състав: Мартин Младжов, Георги Брайков и Радослав Марков завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“ : І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР  Пловдив, ІІІ място – ОДМВР Русе. При жените Габриела Димитрова от 3 курс ППООР стана републиканска шампионка в дисциплината „кумите“ ,кат. „оупън“ и спечели сребърен медал в дисциплината „ката“.
Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав: Христо Стоянов и Димитър Димитров от 3 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи в репешажа за трето място на рутинирания отбор на ОДМВР-Пловдив и остана на пето място. Съдия в първенството и ръководител на отбора беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР. Класирането в дисциплината ПЛЗ е следното: І място – ОДМВР Русе 1, ІІ място – ОДМВР Русе 2, ІІІ място – ОДМВР Пловдив и ОДМВР Кърджали.
В крайното комплексно класиране за 2019 година на първо място е ОДМВР – Русе със 121 т., АМВР е на второ със 110 т., а на трето е ОДМВР – Пловдив със 74 т.
На 12.09.2019 г. се проведе изпит за придобиване на технически степени (кю-дан). В него перфектно се представи Радослав Марков – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР, като пред петчленна комисия с председател шихан Тони Петров – VІІ дан, успешно защити І дан (черен пояс) и по ПЛЗ. Честито!

Изображения

 26 септември 2019 | 09:06