МВР

Академия на МВР

 

08 ноември 2019

Национална купа„България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2019

На 08.11.2019 г. в гр. Смолян се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани взеха участие най-добрите състезатели от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. В тази изключително оспорвана надпревара състезателите от АМВР завоюваха 3 медала (2 златни и 1 бронзов) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите - отборно“.
В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от 3 курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от 1 курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. -84 кг. Отборът в състав Младжов, Марков и Дочовски завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите - отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив.
Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Христо Стоянов и Димитър Димитров от 3 курс на ф-т „Полиция“ отстъпи само с 0,5 т. на рутинирания отбор на ОДМВР Пловдив в репешаж за бронзовите медали и остана на пето място. Съдия в първенството беше Марио Илиев – ст. преподавател по ЛЗФП в АМВР.

Изображения

 21 ноември 2019 | 10:02