МВР

Академия на МВР

 

12 октомври 2020

Национална купа „България“ по карате и ПЛЗ за служители на МВР 2020

На 21.10.2020 г. в гр. Банско се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. В първенството с поименни покани участие взеха най-добрите състезатели и клубове от цялата страна. Това са победителите от проведените през годината зонални състезания, националния преглед по ПЛЗ и републиканското първенство по карате. Състезателите от МБК „Слава“ – АМВР се представиха отлично, като завоюваха общо 6 медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) в индивидуалните дисциплини и първо място в „кумите – отборно“ в първенството по карате, и трето място в надпреварата по ПЛЗ.

В състезанието по карате при жените Габриела Димитрова от ІV курс ППООР стана шампионка в дисциплината „кумите“, кат. „оупън“ и спечели бронзов медал в дисциплината „ката“. При мъжете Мартин Младжов от ІІ курс ПАБ на ф-т ПБЗН е шампион в дисциплината „кумите“, кат. +84 кг и бронзов медалист в „ката“. Красимир Начев от ІV курс ППООР стана вицешампион в „кумите“, кат. -84 кг. 

Отборът в състав: Мартин Младжов, Радослав Марков и Красимир Начев завоюва шампионска титла в отборната надпревара. Класиране в дисциплината „кумите – отборно“: І място – АМВР, ІІ място – ОДМВР Русе, ІІІ място – ОДМВР Пловдив и ОДМВР Бургас.

Отборът по „Полицейска лична защита“ в състав Красимир Начев и Петър Дончев от ІV курс на ф-т „Полиция“ извоюва бронзовите медали. Класиране ПЛЗ: І място – Русе 2, ІІ място – ОДМВР Смолян, ІІІ място – АМВР и Русе 1.

Съдии в първенството бяха Марио Илиев и Николай Николов – ст. преподаватели по ЛЗФП в АМВР. Силвия Карабойчева – началник-сектор „Човешки ресурси и правно обслужване“ беше технически секретар.

Изображения

 26 октомври 2020 | 15:14