МВР

Академия на МВР

 

18 октомври 2019

Осми републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“

На 18.10.2019 г. отборът на Академията на МВР взе участие в традиционния Осми републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР  „Кракра“ в град Перник. Организатори на спортната проява са ОДМВР - Перник и Центърът за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.

На откриването присъстваха Генералният секретар на ,,Спортна асоциация- МВР’’ Чавдар Атанасов , областният управител на Пернишка област г-ж Ирена Соколова, изпълняващият длъжността председател на Общински съвет Перник Милан Миланов , заместник-кметът на Община Перник Йордан Павлов, Камелия Ненкова - съдия в Районен съд - Перник и директорът на Териториална агенция ,,Национална сигурност’’ - Перник Красимир Костадинов. Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов.

И тази година участваха отбори от различни структурни подразделения на МВР, като общият им брои беше 84 участници, разделени в 14 отбора /мъже/, 11 отбора /жени/ и 20 индивидуални състезатели. Отборът на АМВР завоюва челни позиции в различните класирания. Отборът на жените зае първо място, отборът на мъжете зае петата позиция. В комплексното класиране отборът на АМВР се класира на второ място, а в индивидуалното класиране при жените Бетина Анатолиева стана трета.

Ръководители и треньори на отбора са старши преподавател Людмила Кехайова и старши преподавател Петко Петров от катедра СПТ на факултет „Полиция“ при АМВР.

Ежегодният републикански турнир е наименуван на българския велможа и военачалник Кракра, живял през втората половина на X и началото на  XI век. По време на войните на Самуил с Византия Кракра отбранява Пернишката крепост и нанася две поражения на византийския император Василий II Българоубиец, който се мъчи да я превземе.

Изображения

 22 октомври 2019 | 14:15