МВР

Академия на МВР

 

30 октомври 2019

Академията на МВР бе домакин на опознавателно посещение от ръководни служители на жандармерийски структури

На 29.10.19 г.  Академията на МВР бе домакин на опознавателно посещение от  ръководни служители на жандармерийски структури от 11 страни от цял свят.

Делегатите имаха възможността да наблюдават церемонията по връчване на дипломите на Випуск 2019, като това бе част от  програмата им. Тя включваше презентация, посещение на кабинета по криминалистика и полигона за практически занятия.

Презентацията на тема: „Структура, задачи и дейност на АМВР“ беше представена от доц. д-р Милорад Йорданов. Тя се проведе в ректорския кабинет на академията. Презентацията започна с историята на създаване и развитие на академията. Бяха представени нейните центрове в различните градове и материално -техническата база. Разгледаха се и формите на обучение и различните начини за кандидатстване.  Нямаше как и да не се упомене и за структурите и йерархията в Министерството на вътрешните работи, както и международните дейности, които се осъществяват.

По време на представянето делегатите имаха възможността да обяснят служебните дейности и правомощия в държавите им и да задават въпроси по темата.

Следващата част от програмата бе посещение на изцяло реновирания кабинет по криминалистика. Той е обновен по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Там се видяха различни техники, използвани от българските криминалисти - например куфари за снемане на отпечатаци и стъпки, работни маси за получаване на информация и много други. Представи се нагледно разликата между фалшиви и истинки български лични карти и паспорти.

Последната точка от програмата бе Полигонът за тактически занятия, изграден по Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Делегатите се докоснаха до начина на осъществяване на практическите занятия по специалните полицейски дисциплини (опазване на обществения ред, контрол на пътното движение, оперативно-тактическа подготовка и др.), спазвайки правата на човека. Гостите видяха и как се изпълнява наряд от първи курс в академията.  

Посещението завърши с благодарствено слово от заместник-ректора на АМВР комисар доц. д-р Добромир Доков. В знак на благодарност делегатите подариха емблемата на своето висше учебно заведение и споделиха, че ще се радват  да работят заедно за в бъдеще.

Автор:
Курсант Величка Воденичарова, АМВР Media

Изображения

 31 октомври 2019 | 10:12