МВР

Академия на МВР

 

21 януари 2021

ПОКАНА ЗА СТУДЕНТСКИ СТАЖОВЕ

Уважаеми колеги,

Върховният комисариат за бежанците на ООН има удоволствието да се обърне към вас с едно интересно предложение.

Партньорите ни от Мулти Култи колектив с наша подкрепа и тази на Български съвет за бежанци и мигранти спечелиха проект по програма „Кризата като възможност“ на Столична община, който позволява десет студенти да направят стаж в пет неправителствени организации, които работят на терен с бежанци.

Организациите – едни от най-опитните и активни в нашата общност – предоставят правна помощ и социалнa и интеграционна покрепа. Става дума за:

-       Център за правна помощ „Глас в България“ и Фондация за достъп до права ФАР (правна помощ)

-       Каритас София, БЧК и Съвет на жените бежанки в България (cоциални и интеграционни услуги)

Всички те са изключително мотивирани да организират стажовете по един сериозен и полезен за двете страни начин.

За целта, искаме да ви помолим да разпространите поканата за кандидатстване сред ваши мрежи и студенти. Подробно описание на условията можете да видите тук. Именно в този линк е Гугъл формата за кандидатстване, която заинтересованите студенти трябва да попълнят. Приложена е и брошура. Срокът за кандидатстване е 7 февруари.

На 25 януари от 17:30 ч. ще направим и кратка инфо сесия за студенти, които имат интерес да се включат в програмата. Сесията ще е достъпна на този линк.

Както ще видите, стажът ще се проведе между 1 март и 30 април, като преди това нашият екип, заедно с д-р Ваня Иванова – координатор на проекта, и Бистра Иванова – председател на Мулти Култи, ще направим двудневно обучение на избраните кандидати. След приключването на стажа студентите ще трябва да напишат статия за академичния бюлетин „Бежанците: днес и утре“, за да опишат наученото (затова сред критериите за избор на стажанти има и умение за писане). Осигурена е и малка финансова подкрепа: по 200 лв. на месец за всеки стажант.

Ще се радваме много, ако инициативата стигне до повече студенти! Всички НПО потвърдиха и че ще издадат документ за стаж, така че ако е възможно административно, тези стажове биха могли да бъдат и част от задължителните практики.

На линия сме за всякакви въпроси! Не се колебайте да ни пишете.

С пожелания за прекрасна седмица,

Ива и колегите от ВКБО

Senior Protection Assistant – Integration

UNHCR Representation in Bulgaria

Office: +359 2 980 24 53 I Office: +359 2 980 24 54 I Mobile: +359 878 435 883

2 Pozitano Sqr., Sofia 1000, Bulgaria

www.unhcr.bg

www.facebook.com/UNHCRBulgaria

 

UNHCR, the UN Refugee Agency: 70 years protecting people forced to flee.

 

Изображения

 21 януари 2021 | 07:54