МВР

Академия на МВР

 

29 октомври 2019

Тържествена церемония по връчване на дипломите на курсантите от Випуск 2019 на Академията на МВР

Днес - 29.10.2019 г., в Академията на МВР се проведе тържествена церемония по случай дипломирането на курсантите от Випуск 2019.
По инициатива на випускниците, преди тържеството те положиха венци на Паметника на загиналите служители на МВР и посадиха дърво като символ за успешното завършване на обучението им.
По традиция церемонията започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България.
Гости на церемонията бяха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Милко Бернер, заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, зам.-директорът на СДВР Антон Златанов, зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Н. Хаджиев, зам.-директорът на ГДГП ст. комисар Ст. Иванов, зам.-директорът на ГДПБЗН ст. комисар А. Игнатов, директори на специализирана и обща администрация, родители и близки на випускниците.
На церемонията бяха поканени и гости от 11 държави, които са в академията по повод 5-дневен международен курс на обучение за участие в мироопазващи мисии.
Тържествен водосвет за здраве извърши отец Лазар от Горубляне и пожела на випускниците от името на Патриарха на Българската православна църква успешно и достойно бъдеще в професионалната им реализация.
Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев произнесе слово, в което изрази надеждата си, че курсантите са получили не само необходимите знания, умения и способности да се справят успешно с предстоящите им задачи, но и вярата, че напускайки Академията на МВР, са възпитани в духа на онези нравствени ценности, които ще им помогнат да изпълняват отговорно и достойно дълга си към родината и обществото. Ректорът им пожела да останат добри хора, да съхранят наученото и да запазят не само своето достойнство, но и достойнството на Министерството на вътрешните работи.
Първенецът на випуска, с общ успех Отличен 6,00 - Валентин Чулевски, пожела на завършващите си колеги винаги да си спомнят за това, което ги е накарало да се отдадат в служба на обществото, с радост, чест и отговорност да се наричат служители на МВР и изказа заслужено уважение и благодарности от всички випускници към преподавателите на академията.
Заместник-министърът на вътрешните работи г-н Милко Бернер поздрави випускниците за успешното дипломиране и ги приветства с „Добре дошли“ в редовете на действащите полицаи и пожарникари. Убеден в личните и професионалните им качества, той им пожела да прилагат и доразвиват наученото, за да отговарят успешно на предизвикателствата и рисковете, да съблюдават закона и да бъдат в защита на гражданите, да пазят честта и престижа на професията, с достойнство да заемат поста на полицая и пожарникаря.
Церемонията продължи с прочитане на заповеди за награждаване на курсанти, откроили се с отличен успех и безукорно поведение.
Официалните гости връчиха дипломите на завършващите и церемонията завърши с полагане на клетва от випускниците според Етичния кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи.

 29 октомври 2019 | 15:35