МВР

ОД Благоевград

 

16 окт 2020

Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на общините Кресна, Струмяни и Сандански

 

Операцията по противодействие на конвенционалната престъпност е осъществена от служители в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР- Благоевград, РУ- Сандански и Зонално жандармерийско управление - София, под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград .

В хода на полицейските действия са проверени 179 моторни превозни средства и 217 лица, 11 от тях са задържани по Закона за МВР. Съставени са 31 акта за установени административни нарушения, от които 7 по Закона за българските лични документи, 24 - по Закона за движението по пътищата и 28 фиша за извършени нарушения по същия закон.

Образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления – управление на МПС с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство, и за незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

Двама са задържани при акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества

Под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград, на 28.09.2020 г., е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която са задържани двама мъже на 27 и 41 години. През нощта на 27.09.2020 г., в местността „Клетище“ в района на с. Влахи, област Благоевград, двамата, в съучастие, без надлежно разрешително държали коноп с цел разпространение. Общото количество на дрогата възлиза на 130,39 килограма, разпределено на 7 части. В хода на работата по случая е установено, че от пролетта на 2020 г. до 28.09.2020 г., в обособена нива с площ от 700 кв.м. на същото място, обвиняемите засадили и отглеждали 411 растения от рода на конопа (марихуана). Общото им тегло възлиза на 781,585 килограма. Образувано е  досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените правила. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 354а, ал. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор лицата са задържани за срок до 72 часа. Работата по случая продължава. Установява се съпричастността на други лица към извършените престъпления.

 

29 сеп 2020

ОДМВР-Благоевград с предприети мерки за безопасна учебна година

Стартира и Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !"

От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението във връзка с новата учебна учебна година. Полицейското присъствие в района на учебните заведения, рискови пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на градския транспорт е засилено още от първия учебен ден. Цивилни и униформени полицаи следят за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, като от полицейските патрули ще се следи за неправилно и рисково движение на деца по улиците, неправилно паркиране на МПС в района на учебните заведения, а също така ще се подпомага и безопасното пресичане на пътното платно. При установяване на нарушения от страна на водачи на ППС ще се взимат незабавни мерки в съответствие на ЗДвП.

Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”. От 16 до 22 септември ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“. При  провеждането й, приоритетно в началото и края на учебния ден, ще се осъществява засилен полицейски контрол за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

 

Ръководството на ОДМВР – Благоевград  пожелава на всички ученици, родители и учители успешно начало на Новата учебна 2020-2021 година !

15 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача