МВР

ОД Благоевград

 

ОДМВР-Благоевград с предприети мерки за безопасна учебна година

Стартира и Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !"

От ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението във връзка с новата учебна учебна година. Полицейското присъствие в района на учебните заведения, рискови пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на градския транспорт е засилено още от първия учебен ден. Цивилни и униформени полицаи следят за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред, като от полицейските патрули ще се следи за неправилно и рисково движение на деца по улиците, неправилно паркиране на МПС в района на учебните заведения, а също така ще се подпомага и безопасното пресичане на пътното платно. При установяване на нарушения от страна на водачи на ППС ще се взимат незабавни мерки в съответствие на ЗДвП.

Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”. От 16 до 22 септември ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“. При  провеждането й, приоритетно в началото и края на учебния ден, ще се осъществява засилен полицейски контрол за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях. Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.

 

Ръководството на ОДМВР – Благоевград  пожелава на всички ученици, родители и учители успешно начало на Новата учебна 2020-2021 година !

15 сеп 2020

Официално бяха открити реновираните сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог

 

На официална церемония  днес в присъствието на кмета на град Разлог инж. Красимир Герчев, Д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр.Разлог, зам. министър Стефан Балабанов, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН и старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОДМВР-Благоевград бяха открити реновираните  сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог.

Проектът “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН – Разлог“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за опазването на обществения ред и пожарната безопасност. След обновяването на сградите е повишена енергийната ефективност, изпълнени са строително-монтажни работи, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, покрив и под, извършена е подмяна на прозорци и врати и е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

В словото си по повод  откриването на обновената сграда, зам. министър Балабанов благодари на кмета Герчев за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината и заяви, че този проект е един отличен атестат на съвместната работа на районното полицейско управление и пожарната служба с местната общинска администрация. “ Пожелавам на нашите колеги да нямат работа. Да са живи и здрави. Броят на излезлите на сигнал пожарникари да е равен на броя на завърналите се. На полицаите успех в борбата с престъпността. Бъдете живи и здрави!”-каза той.

10 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача