МВР

ОД Бургас

 

19 фев 2018

Общо отчетно-изборно събрание на Международна полицейска асоциация – секция България.

Общо отчетно-изборно събрание на Международна полицейска асоциация – секция България се проведе преди дни в София. На него присъстваха 39 от 40-те редовни делегати, които имат право на глас, като най-многобройни бяха делегатите от София, Пловдив и Стара Загора. Това е така, тъй като квотите се дават според броя на редовните членове на секции. От Бургас единствен право на глас имаше Председателя на Международна полицейска асоциация – секция България, секция Бургас Павлин Ковачев, който представляваше 145 редовни настоящи и бивши служители на МВР.

След приключване на отчета за изтеклите пет години и работата извършена от управляващите секцията, се пристъпи към гласуване, като в новия управителен съвет за следващите пет години попаднаха повече от досегашните членове. Новите са : Десислава Викторова от ГДНП София и Павлин Ковачев от ОДМВР Бургас, като Българската секция бе оглавена от Огнян Богоев от Гранична полиция Благоевград.

Ето и пълния списък на управителния съвет на Международна полицейска асоциация – секция България:

Председател Огнян Богоев – Благоевград

Генерален секретар и член на УС – Красимир Димов – София

Членове на УС:

Юрий  Денчев – Пловдив

Митко Ангелов – Варна

Десислава Викторова – София

Павлин Ковачев – Бургас

Надка Иванова – София

Пламен Петров – Стара Загора

Красимир Георгиев – София

Пламен Марков – София

Мария Грънчарска – София

В събранието, последвало първото съвещание на управителния съвет, новия член в управата - инспектор Павлин Ковачев – Председател на УС на секцията в Бургас поздрави присъстващите, като сподели: „За мен е чест, че съм първия служител на МВР от Бургас, който влиза в управлението на тази така уважавана по света структура! Жалко е, че сме далеч от другите държави във всяко едно отношение и няма как за кратко време да променим нещата, но съм сигурен, че с всички колеги от УС ще направим всичко по силите си за да разчупим 10 годишното статукво! Убеден съм, че ни много работа, но заявявам пред колегите от цяла България, че ще изисквам прозрачност за това какво се случва в световен мащаб. Ще наложа спиране на практиката едни и същи да ходят по семинари, конгреси и други мероприятия на разноски на асоциацията! Важно е да се отбележи, че член на Международна полицейска асоциация – секция България може да стане всеки настоящ или бивш служител на МВР със стаж минимум 3 години, както и изявен гражданин на Република България с принос за авторитета на Република България и постигане целите и задачите на Асоциацията. Ако обаче се установи, че карта на структурата има лице което не отговаря на тези условия, то тя ще му бъде отнета и членството прекратено!”

Около 22.00 ч. на 14.02.т.г. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за проникване в магазин, разположен на бургаската морска гара и извършена кражба на метална каса.

Около 22.00 ч. на 14.02.т.г. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за проникване в магазин, разположен на бургаската морска гара и извършена кражба на метална каса. Към мястото на инцидента своевременно се отправили полицейски служители, които извършили щателен оглед и констатирали, че в търговския обект е проникнато, чрез натиск на входната алуминиева плъзгаща се врата. Открадната е метална каса с дневния оборот, чийто точен размер е в процес на изясняване. Извършени са множество процесуално-следствени действия, като са иззети и записи от видеокамерите, намиращи се в района. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

16 фев 2018

През изминалата седмица се проведе второто по ред Световно първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността / полиция, армия и охранителни фирми/.

През изминалата седмица се проведе второто по ред Световно първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността / полиция, армия и охранителни фирми/. Част от националния отбор на България бяха и шестима служители на ОДМВР – Бургас, които завоюваха четири вицесветовни титли и два бронзови медала.

Бургазлии се доказаха за пореден път, като водещи в „Полицейската лична защита” не само в национален, а и в световен мащаб. Единият отбор, съставен от полицаите Милен Джиналийски и Павел Димитров, завърши на пето място, а другия отбор, съставен от полицаите Венилин Русинов и Георги Кискинов, изигра много оспорван финал срещу представителите на Черна Гора, но остана със сребърните отличия.

В дисциплината „Джу джицу Дуо Система” отбора, съставен от Яни Русинов и Венилин Русинов, успя да се пребори със силната конкуренция, като на финала отстъпи пред отбора на Италия.

В най - интересната дисциплина „Джу Джицу Файтинг” в категория до 69 кг. Венилин Русинов игра финал, като за него остана престижното второ място. В същата дисциплина, но в категория до 77 кг., полицай Павел Димитров, завърнал се на татамито след продължително лечение на контузия, се окичи със сребърния медал, като малко не му достигна да стане световен шампион. В категория до 85 кг., след контузия и невъзможност да изиграе срещите си на 100 %, Яни Русинов остана пети. При най-тежките полицаи, Милен Джиналийски достигна полуфинал, където отстъпи на другия българин в категорията. В репешажа за трето място Джиналийски убедително победи представителя на Босна и Херциговина. В дисциплината „Не ваза / бразилско Джу джицу/” полицай Добрин Ангелов стигна на полуфинал, където отстъпи на шампиона в категорията от националния отбор на Обединените Арабски Емирства. В спора за трето място Ангелов се представи на ниво и го спечели безпроблемно.

За отбора на ОДМВР Бургас спортната година тепърва започва, като се очакват и много нови спортни върхове покорени от успешните бургаски полицаи.

13 фев 2018

Информация във връзка с публикации в електронни медии, визиращи случай на побой над 33 годишен мъж от руенското село Вресово.

Във връзка с публикации в електронни медии, визиращи случай на побой над 33 годишен мъж от руенското село Вресово по отношение неплатен кредит в размер на 200 лв., взет от фирма за бързи кредити, служители от Районно управление – Руен се самосезираха и извършиха щателна проверка, в резултат на която е констатирано, че : до момента в Районното управление или в кое да е друго структурно звено на МВР не е получена жалба от 33 годишния мъж. Подобна жалба не е постъпвала и при кмета на селото. Не е получавано и телефонно обаждане на Единен европейски номер за спешни повиквания – 112. В Спешния център на Руен не е потърсено съдействие или медицинска помощ, нито от 33 годишния жител на с. Вресово / заявил в публикацията за счупена ръка/, нито от бременната му съпруга, също посочена за жертва на побоя.

Мъжът въпреки неколкократните опити на служители от Районно управление – Руен не е открит на адреса си, нито в домовете на 12-те му братя и сестри, разположени на територията на няколко Районни управления. Открита е бременната му съпруга, която по категоричен начин отрича да е осъществяван побой над съпруга й или над нея самата. Посоченият в публикацията служител от фирмата за бързи кредити е издирен и е констатирано, че същият не е посещавал с. Вресово в последните дни.

От разговори с близките на 33 годишния мъж, както и от полицейската проверка е установено, че същият напуснал България тази сутрин в 05.35 ч. с микробус, без да потърси съдействие от полицията или от други органи по отношение на твърдения от него побой.

В тази връзка ОДМВР – Бургас призовава гражданите в подобни случаи да ангажират преди всичко органите на реда, а впоследствие представителите на медиите, за да не се стига да последващи полицейски действия, доказващи неистинност и преиначаване на събитията в ущърб на реалната ситуация.

08 фев 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО