МВР

ОД Бургас

 

03 ное 2018

Тежък пътен инцидент в гр. Карнобат

    На 03.11.т.г. около 08.02 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на карнобатската улица «Петър Берон» № 33 А, при който 18 годишния карнобатлия А.Д. /с едномесечен шофьорски стаж/, управляващ л.а. «Мерцедес», с бургаска регистрация, вероятно поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, се качва с автомобила на тротоара и блъска намиращи се там две възрастни жени. При инцидента едната загива на място, а втората – К.Г., 84 годишна от Карнобат е откарана в кома в УМБАЛ – Бургас /в момента здравословното й състояние се уточнява/.

    Своевременно водачът на автомобила е задържан от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегера е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици. Работата по установяване самоличността на загиналата жена продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

    В тази връзка, а и за популяризиране на трите етапа на стартиралата акция «Зима» в понеделник – на 05.11.т.г. от 14.00 ч. в залата на ОДМВР – Бургас, разположена на ул. «Христо Ботев» № 46, ще се проведе брифинг с участието на началника на «Охранителна полиция и КАТ» при ОДМВР – Бургас – комисар Неделчо Рачев, директора на СБА – Бургас – г-н Михалев, директора на БЧК – Бургас - Виолета Радева,  директора на общинско предприятие «Транспорт» - Андрей Рунчев, ежегодния организатор на рали «Бургас» - Радко Петров и автомобилния състезател и председател на спортен клуб «Елена Тийм» - Бургас – Павлина Апостолова.   

Рекордното количество канабис бе намерено и иззето при две специализирани полицейски операции, протекли на територията на ОДМВР – Бургас

Рекордното количество от 40 кг. зелена тревна маса / канабис/ и още 2,5 кг. канабис бе намерено и иззето при две специализирани полицейски операции, протекли на територията на ОДМВР – Бургас в последните дни.

При едната операция, реализирана от служители на Районно управление – Поморие е извършено претърсване в къща, разположена на поморийската улица «Гео Милев», обитавана от 44 годишния М.А. от Поморие. В помещение, разположено между първи и втори жилищен етаж е открита специално оборудвана ферма за отглеждане на канабис, шумо и звуково изолирана, обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик. Във фермата са открити 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см., както и 12 пласмасови туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена и иззета е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса. Установено е, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 килограма. Извършени са множество процесуално следствени действия, като са разпитани свидетели. Назначени са химическа и агротехническа експертизи. М.А. е задържан за срок от 24 часа, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.

         При втората специализирана полицейска операция, служители от Районно управление – Айтос извършили претърсване в частен дом в с. Лясково, общ. Айтос, обитаван от криминално проявения и осъждан К.Я., 28 годишен от Бургас. В различни тайници на къщата и двора на имота са намерени и иззети близо 2,5 кг. канабис. К.Я. е задържан за срок от едно денонощие по случая е образувано бързо полицейско производство.

30 окт 2018

Отчетена положителна проба за употреба на алкохол на шофьор на автобус на ученическа екскурзия

   При превантивна проверка, осъществена тази сутрин от служителите на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас на двамата водачи на автобус за „случаен превоз“, нает от ръководството на училище „Васил Априлов“ за осъществяване на планирана ученическа екскурзия на ученици от втори клас до Малко Търново, е констатирано, че пробата с дрегер за употреба на алкохол на единия от водачите – 33 годишния А.К. от Бургас дала положителен отчет - 0.66 промила.

   Своевременно шофьорската книжка на А.К. е била взета, а автобуса - спрян от движение. Към училището е изпратен заместващ автобус с нов шофьор, като предвидената екскурзия е проведена. На А.К. е даден талон за вземане на кръв в медицинско заведение.

   Работата по случая продължава от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас.

19 окт 2018

Задържани трима криминално проявени айтозлии за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди

    Във връзка с медийни публикации, визиращи инцидент с 28 годишен айтозлия, възникнал след полунощ на 18.10.т.г. в района на айтоската улица «Бяло море», уточняваме, че по образуваното досъдебно прозводство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, за срок до 24 часа са задържани криминално проявените айтозлии - Е.Е., 22 годишен, А.И., 32 годишен и И.К., 42 годишен.

   Установено е, че между задържаните и потърпевшия възникнало спречкване, прерастнало в сбиване, в резултат на което 28 годишния пострадал е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с комоцио и фрактура на носа, без опасност за живота. Тримата задържани също са с общи наранявания, които не са опасни.

   По случая са извършени множество процесуално-следствени действия, включително и разпит на приятеля на настанения в УМБАЛ – Бургас 28 годишен айтозлия /същият не е пострадал от инцидента и е бил единствения с отрицателни алкохолни проби/.

    На база данни, подадени от близка роднина на 28 годишния пострадал при среднощен инцидент на 18.10.т.г. в района на айтоската улица «Бяло море», уточняваме, че няма осъществено нападение над дома й, както и нанасяне на материални щети, изразяващи се в чупене и взломяване.

    По думите на възрастната жена, същата станала свидел на сбиването, резултат от спречкването между 28 годишния й внук и тримата криминално проявени айтозлии - Е.Е., 22 годишен, А.И., 32 годишен и И.К., 42 годишен, които своевременно след подаването на сигнала за инцидента на тел. 112 са задържани от полицейските служители.

  Според жената сбиването е осъществено на улицата, непосредствено пред дома й, но до погром на къщата не се е стигало.

     От момента на инцидента и до сега в района около айтоската улица „Бяло море“ има засилено полицейско присъствие, но не се наблюдава нарастващо напрежение или струпване на компактни маси от хора.

     Събраните до момента данни са докладвани в Районна прокуратура – Айтос.

18 окт 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО