МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 03.04.2019 г.

03 апр 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и четири други криминални престъпления. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са седем престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 26.03.т.г. до 02.04.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 395 МПС и 610 лица. Съставени са общо 52 акта, от които : 2 акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 3 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 2 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 25 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 17 акта. Наложените глоби по фиш са 221.

На 01.04.т.г. в Районно управление - Средец е  получено съобщение за кражба на строителни материали, осъществена от общински обект в с. Гранитец, общ. Средец. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са : 29 годишни тризнаци от с. Росен / двама мъже и една жена/. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Малко Търново установили извършителя на кражбата на велосипед, собственост на 44 годишен мъж от Малко Търново, осъществена на 01.04.т.г. – това е 27 годишен мъж от града, който направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 03 април 2019 | 10:19