МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 05.04.2019 г.

05 апр 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, едно друго криминално престъпление, два пожара и едно ПТП. Образувани са две бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Царево задържали 15 годишен криминално проявен младеж от Попово, 22 годишен мъж от с. Орлинци, общ. Средец и 18 годишен криминално проявен мъж от Царево - извършители на кражба от търговски обект в Царево. Тримата направили пълни самопризнания относно извършеното престъпление. Установено е, че на 21.03.т.г. от банкомат в Царево, осъществили без съгласието на титуляра на чужда банкова карта, три неправомерни тегления на обща  стойност  2 200 лв. Мъжът от с. Орлинци и мъжът от Царево са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление – Царево.

В резултат на полицейските действия на служителите от Районно управление – Карнобат по отношение кражбата на : сумата от 300 лв., телевизор, мобилен телефон, хранителни продукти и спиртни напитки, осъществена на 23/24.04.т.г. от частен дом в Карнобат, в който е проникване през PVC прозорец, е установен извършителя на деянието – това е 35 годишен криминално проявен карнобатлия, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. От допълнителните полицейски действия е констатирано, че карнобатлията е извършител и на кражба на мобилен телефон, ъглошлайф и автомобилен ключ, осъществена на 30/31.03.т.г. от частен дом в Карнобат. И за този случай 35 годишния мъж направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Привлечен е, като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение «задържане под стража».

Служители от Районно управление – Карнобат установили извършителя на кражбата на три телевизора, неустановено количество хидравлични помпи за багер и комбайни, домашно кино с тонколони, домашна покъщнина, спиртни напитки и други вещи, осъществена на 14.03.т.г. от частен дом в Карнобат – това е 30 годишен криминално проявен карнобатлия, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи.

 

ІІ. ПАБ :

На 04.04.т.г. около 08.40 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за инцидент в читалището в с. Загорци. Установено е, че гори част от дървената дограма на прозорец, разположен на първия етаж на читалището, като огънят е потушен без нанасянето на материални щети. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

На 04.04.т.г. около 14.55 ч. в Районно управление – Руен е получено съобщение за пожар, възникнал във ферма в с. Люляково, собственост на 45 годишен мъж от селото, при която изгорели около 1 000 бали слама и около 100 кв.м. покривна конструкция на стопанската постройка. По данни на собственика пожарът възникнал поради късо съединение на кабел, преминаващ през сеновала. Той се опитал да го изгаси с наличната техника, но не е успял, след което алармирал противопожарната служба.

 

ІІІ. ПТП :

На 04.04.т.г. около 17.40 ч. във вилната зона на с. Черни връх, поради внезапен здравословен проблем на 53 годишния водач / диабетна кома/ и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира л.а. «Сузуки Витара», с бургаска регистрация. Водачът е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас, а неговия 38 годишен спътник не е пострадал от пътния инцидент.

 08 април 2019 | 11:42