МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 05.08.2019 г.

05 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : 19 кражби, три други криминални престъпления и шест ПТП. Образувани са 16 бързи полицейски производства. Разкрити са 25 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

         В резултат на полицейските дейстия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на портмоне със сумата от 350 лв. и лични документи, собственост на 65 годишна несебърлийка, осъществена в момент на безнадзорност на 11.07.т.г. около 11.30 ч. от магазин за детски играчи, разположен на алеята срещу ресторант «Джани» в Слънчев бряг, е установена и задържана извършителката на деянието – това е 58 годишна бургазлийка, която направила пълни самопризнания. Задържана е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

         На 01.08.т.г. около 14.00 ч. в района до х-л «Вип зона» в Созопол, служители от Районно управление - Созопол извършили проверка на 20 годишен криминално проявен софиянец, като намерили и иззели осем зелени хапчета / екстази/. Софиянецът направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

           На 02.08.т.г. около 11.20 ч. в Районно управление - Камено е получено съобщение от 30 годишен мъж от с. Русокастро, общ. Камено за това, че малко по-рано паркирал личния си автомобил «Фолксваген Туарег», с бургаска регистрация в близост до кметството в с. Русокастро, оставяъки контактния ключ на арматурното табло. Забелязал, че след няколко минути колата потегля и се отправя към пътя, водещ към с. Дюлево, общ. Средец. В резултат на бързите полицейски действия автомобила е спрян на входа на Средец, като е установен извършителя на противозаконното отнемане – това е 30 годишен криминално проявен мъж от с. Русокастро, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

         На 02.08.т.г. около 15.30 ч. в района до блок «Роза» в Несебър, служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на 23 годишен хасковлия, като намерили и иззели две свивки със суха зелена тревна маса / марихуана/. В обитаваната от мъжа квартира, разположена в бл. «Роза», са намерени и иззети : торбичка със суха зелена тревна маса / канабис/ и две конопени растения, засети в саксии. Хасковлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

         На 02.08.т.г. около 17.13 ч. на КПП – Кошарица, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с ямболска регистрация, управляван от 43 годишен ямболия, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.12 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. 

         На 02.08.т.г. около 20.30 ч. в района до вила «Бордо» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «БМВ», със софийска регистрация, управляван от 53 годишен плевенчанин, като намерили и иззели шест пликчета с кокаин. В апартамента на мъжа, разположен във вила «Бордо», са открити и иззети още 8 грама кокаин. Плевенчанинът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

         На 03.08.т.г. около 02.00 ч. в зоната между кварталите «Чайка» и «Камелия», служители от бургаската жандармерия извършили полицейска проверка на лек автомобил «БМВ», с плевенска регистрация, управляван от 24 годишен бургазлия, като намерили и иззели плик със суха тревна маса / марихуана/ с тегло около 0.500 кг. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 01.08.т.г. около 17.58 ч. на пътя Бургас – кв. «Горно Езерово», на 1+0 км. до складовата база на «Титан», поради движение с несъобразена с атмосферните условия скорост / дъждовна обстановка/ и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в метална порта, л.а. «Москвич», със софийска регистрация, управляван от 78 годишен софиянец. Същият с контузия на корема е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, където починал на 02.08.т.г.

         На 02.08.т.г. около 14.15 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Проф. Яким Якимов», водачката на л.а. «Ауди А 2», с габровска регистрация – 44 годишна габровка навлязла в кръговото кръстовище без да спре на пътен знак «СТОП», като допуснала ПТП с правомерно движещия се по път с предимство мотоциклет «Сузуки», с бургаска регистрация, управляван от 37 годишен бургазлия, който с контузия на дясното рамо, бeз опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

           На 02.08.т.г. около 17.28 ч. на кръстовището на ул. «Транспортна» до Mall «Бургас Плаза» в посока бул. «Димитър Димов», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в светофарната уредба, мотоциклет «Кавазаки», със софийска регистрация, управляван от 37 годишен несебърлия, който със счупване на горния край на раменната кост, без опасност за живота, е прегледан и освободен по негово желание.

           На 02.08.т.г. около 21.55 ч. на пътя Бургас – Карнобат, км. 456+800, водачът на каруца – 62 годишен сливенчанин при извършване на ляв завой не пропуска и става причина за ПТП с правомерно насрещно движещ се л.а. «Фолксваген Венто», с бургаска регистрация, управляван от 27 годишен мъж от с. Чукарка, общ. Айтос. От ПТП пострадал водачът на каруцата, който с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

         На 03.08.т.г. около 17.42 ч. на пътя Созопол – Бургас, км.251+100 в посока от местността „Пода” към пътен възел „Юг”, водачката на л.а. „Ауди А 4”, с бургаска регистрация – 31 годишна бургазлийка, поради движение без достатъчна дистанция, допуска ПТП с намаляващия скоростта пред „Ауди”-то л.а. „Пежо 308”, със софийска регистрация, управляван от 30 годишен софиянец. От ПТП пострадала водачката на „Ауди”-то, която със счупване на стъпалото, без опасност за живота, е получила медицинска помощ в болница „Бургасмед” и е освободена за домашно лечение.

На 04.08.т.г. около 18.25 ч. на пътя Бургас – Приморско, км.24+400, в района на прав участък на около 1 км. от разклона за с. Равадиново, възниква пътен инцидент при който водачът на л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация – 43 годишен бургазлия, движейки се с несъобразена с интензивността на трафика скорост, загубва контрол над автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение, се удря странично в л.а. «Фолксваген Бора», с пловдивска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от с. Труд, след което отскачайки от удара се блъска челно в насрещно движещия се л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 46 годишен бургазлия. Водачите на автомобилите са тествани за употреба на алкохол, като пробата на 43 годишния бургазлия е била положителна - 2.16 промила. От ПТП пострадали пътуващите в лекия автомобил «Фолксваген Пасат» - семейство от Бургас с две деца / момче и момиче на 14 и 11 години/ - водачът на автомобила е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» на УМБАЛ - Бургас със счупена кост на десния крак, без опасност за живота, 39 годишна му съпруга е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас, с повърхностни рани, без опасност за живота, двете деца също с повърхностни наранявания, без опасност за живота, са настанени за лечение в УМБАЛ – Бургас. В болница «Бургасмед» постъпила пътуващата на предната дясна седалка в л.а. «Фолксваген Бора» 51 годишна жена, която с мозъчно сътресение, без опасност за живота, е настанена за лечение в болницата. По случая е образувано досъдебно производство. 

 06 август 2019 | 09:17