МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 06.03.2018 г.

06 мар 2018

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

За изминалите четири денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : девет кражби, четири други криминални престъпления и три пожара. Образувани са 13 бързи полицейски производства. Разкрити са 25 престъпления. 

 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 02.03.т.г. около 05.10 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за кражба на обортните пари от игрална зала, разположена срещу бл. 5 в к-с «Братя Миладинови» - установено е, че за времето от 04.30 ч. до 04.55 ч. на 02.03.т.г., чрез използване невниманието на служителя, от обособен в игралната зала офис, е извършена кражба на сумата от 700 лева оборотни пари. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения и осъждан И.М., 37 годишен от Бургас, като е установено част от откраднатата парична сума. Спрямо И.М. с постановлени ена Бургаска районна прокуратура е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок до 72 часа», като на 03.03.т.г. в съдебно заседание на състав на Бургаския окръжен съд е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

Служители от Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас задържали криминално проявените К.С., 17 годишен и И.А., 16 годишен, и двамата от Бургас, които на 11.02.т.г. откраднали от дома на 56 годишен бургазлия, разположен на ул. «Московска» два телевизора и отоплителна печка. От допълнителните полицейски действия е установено, че на 15.02.т.г. от дома на 69 годишен бургазлия, разположен на ул. «Московска», К.С. откраднал : флекс, две дрелки, кабел – удължител и портфейл с лични документи и две дебитни карти. К.С. и И.А. направили пълни самопризнания и върнали част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на бургазлиите продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 02.03.т.г. около 14.00 ч. на бургаската улица «Демокрация», служители от пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фиат Браво», с врачанска регистрация, управляван от 22 годишния К.Г. от Бяла Слатина, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества /амфетамин/. К.Г. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие е задържан криминално проявения С.К., 18 годишен от Поморие, който :

- за времето от 27.02.т.г. до 02.03.т.г., чрез счупването на прозорец, проникнал в частен дом, разположен на поморийската улица «Оборище», откъдето откраднал : електрожен, перфоратор и виброшлайф

- на 01/02.03.т.г. от незаключен гараж, разположен на поморийската улица «Генерал Столетов», собственост на 45 годишен помориец, откраднал два перфоратора, винтовер и миксер

С.К. е задържан за срок от 24 часа. Вещите са върнати на собствениците им. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 02.03.т.г. около 22.30 ч. пред хотел «Грамада» в Слънчев бряг, служители от Районно управление - Несебър спрели за проверка л.а. «Митцубиши Каризма», с бургаска регистрация, управляван от 41 годишния В.В. от Несебър, който шофирал без съответното свидетелство за правоуправление в едногодишния срок от наказването му по административен ред и след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. В.В. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на сумата от 5 000 лв., осъществена на 01.03.т.г. от частен апартамент, разположен в бл. 35 в ж.к. «Меден Рудник» - това е 23 годишния К.А. от Бургас, който направил пълни самопризнания и върнал част от отнетите пари. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Камено по отношение на взломната кражба на : остъклена алуминиева врата, зидарска количка, газова бутилка за битови нужди и други инструменти / всичко на обща стойност 500 лв./, осъществена за времето от 20.12.2017 год. до 02.03.т.г. от вилна постройка в с. Трояново, общ. Камено, собственост на 41 годишен бургазлия, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения Д.Й., 50 годишен от с. Трояново, който направил пълни самопризнания и предал откраднатите вещи. Работата по цялостното документиране на случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

На 03.03.т.г. около 08.35 ч. на бургаската улица «Перущица», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 44 годишния В.Д. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,52 промила. В.Д. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Царево установили извършителя на кражбата на 50 кв.м. покривни ламарини от три бунгала и около 30 м. електрически кабел от почивна станция «Съюз на артистите в България», разположена в Ахтопол – това е : 38 годишния Й.М. от Ахтопол, работещ като пазач в почивната база. От допълнителните полицейски действия е констатирано, че са отнети и : около 30 легла, четири слънчеви батерии и допълнително около 30 м. кабел от външната и вътрешна ел. инсталация на бунгалата. Част от откраднатите вещи са намерени. Предстои инвентаризация на базата с цел установяване на точния размер на нанесените  щети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

На 05.03.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за това, че за времето от 04.30 ч. до 06.40 ч. от игрална машина в игрална зала, разположена на карнобатската улица «Патриах Евтимий», чрез огъване на вратичка е извършена кражба на сумата от 250 лв. В резултат на бързите полицейски действия е сформирана дог в състав ду мл.разузнавач н. аптула, експерт п. стоянов, извършен установен извършителя на деянието – това е криминално проявения М.А., 28 годишен от Карнобат, който направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :          

На 02.03.т.г. около 13.30 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за кражба, осъществена от автосервиз, разположен на карнобатската улица «Москва», собственост на 44 годишен карнобатлия - установено е, че на 01/02.02.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в офиса на автосервиза и е открадната метална касетка, съдържаща сумата от около 5 000 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

 

ІІІ. ПАБ :          

На 02.03.т.г. около 20.05 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за пожар, възникнал в неизползваема почивна станция, собственост на пернишка фирма, разположена на поморийската улица «Васил Левски» - от пожара изгорял част от покрива. Огънят е потушен от един противопожорен екип и трима огнеборци. По първоначални данни няма данни за умишлен палеж, като причина за инцидента е късо съединение от монтирана на покрива предавателна система на мобилен оператор. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 03.03.т.г. около 06.35 ч. в Районно управление - Руен е получено съобщение за горяща къща, разположена в с. Рудина, общ. Руен, собственост на 44 годишен мъж от същото село. От инцидента изгоряла част от покривната конструкция на къщата, както и част от покрива на построена в близост стопанска постройка. По първоначални данни пожара възникнал вследствие на късо ел. съединение.

На 04.03.т.г. около 05.20 ч. в Районно управление - Камено е получено съобщение за пожар, възникнал в частна къща в с. Русокастро, общ. Камено, обитавана от 33 годишния Я.Й. от същото село. По първоначални данни огънят е предизвикан от неизправност в ел. инсталацията на къщата. От инцидента домът изгорял напълно. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

 06 март 2018 | 11:04