МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 06.08.2019 г.

06 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, три други криминални престъпления и пет ПТП. Образувани са 13 бързи полицейски производства. Разкрити са 17 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 02.08.т.г. около 19.25 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за пътен инцидент с материални щети, възникнал на площад «Хан Крум» срещу автогара Созопол между таксиметров лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 46 годишен мъж от Черноморец и мотопед, управляван от 45 годишна созополчанка. При тестване на двамата водачи за употреба на алкохол, дрега отчел положителна проба за мотопедиската - 1,44 промила. Созополчанката е задържана със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 На 03.08.т.г. около 22.45 ч. на созополския площад «Хан Крум», служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 4», със софийска регистрация, управляван от 26 годишен мъж от с. Бистрица, общ. София, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,83 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 05.08.т.г. около 06.57 ч. на кръстовището на бургаските улици «Одрин» и «Струга», поради внезапно използване на спирачки от страна на 63 годишния водач на автобус  «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, на пода му пада 62 годишна пътничка от Бургас, която с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 05.08.т.г. около 13.50 ч. на кръстовището на карнобатските улици «Москва» и «Промишлена зона – Север», водачът на л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация – 47 годишен мъж от с. Манолич предприема ляв завой, като не пропуска движещия се направо л.а. «Сеат  Кордоба», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишна карнобатлийка. В резултат на това «Рено»-то блъска странично «Сеата», а той от своя страна се блъска в спрелия на знак «СТОП» т.а. «Скания», с бургаска регистрация, управляван от 45 годишен сунгурларец. От ПТП пострадала водачката на л.а. «Сеат», която с натъртване в областта на главата, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 05.08.т.г. около 17.20 ч. на бургаската улица «Янко Комитов» срещу №16, водачът на л.а. «Фолксваген Бора», с бургаска регистрация – 36 годишен бургазлия, не пропуска и блъска пресичащата на пешеходна пътека 40 годишна пешеходка от казанлък, която с навехнато коляно и лека рана на окото, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 05.08.т.г. около 19.00 ч. на кръстовището на несебърските улици «Иван Вазов» и «Хан Крум», срещу входа за яхтено пристанище, лек автомобил «Тойота Корола», с бургаска регистрация, управляван от 57 годишен мъж от Ахелой отнема предимството и блъска 50 годишен велосипедист от Несебър, който с открита рана на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас.

 06 август 2019 | 09:21