МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 06.11.2019 г.

06 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и едно ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са 12 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на дамска чанта, собственост на 52 годишна бургазлийка, съдържаща портфейл с лична и кредитна карти, сумата от 200 лева и два мобилини телефона, осъществена за времето от 00.30 ч. до 04.30 ч. на 28.10.т.г., чрез покатерване през тераса и отваряне на противокомарна мрежа на незаключен вратопрозорец от апартамента й, разположен на ул. «Патриарх Евтимий», е установен извършителя на деянието – това е 37 годишен криминално проявен и осъждан варненец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Привлечен е, като обвиняем и е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

   Служители от Първо Районно управление - Бургас установили извършителя на кражбата на два водомера, осъществена на 01.11.т.г. от строителен обект, разположен на ул. «Фердинандова» - това е 18 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

    На 05.11.т.г. около 20.00 ч. служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас, отзовали се на сигнал за самостоятелно ПТП, възникнало на кръстовището на улиците «Сан Стефано» и «Мария Луиза», до бл. 6 в к-с «Възраждане», установяват, че водачът на лек автомобил «Дачия», със софийска регистрация – 55 годишен бургазлия, шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1,99 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

  В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на детска количка на стойност 850 лв., осъществена за времето от 13.30 ч. до 16.00 ч. на 03.10.т.г. от междуетажната площадка на вх. 2 бл. 1 в ж.к. «Братя Миладинови», е установен и задържан извършителя на деянието – това е 28 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.

    На 05.11.т.г. около 22.20 ч. в Средец, служители от Районно управление - Средец спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен мъж от Средец, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,58 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 05.11.т.г. около 15.00 ч. в района до бл. 57 в ж.к. «Зорница», л.а. «Киа Сеед», със софийска регистрация, управляван от 38 годишна бургазлийка блъска внезапно навлязлата на платното за движение 57 годишна пешеходка, която е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение с контузия на глезена на десния крак и фрактура на левия крак, без опасност за живота.

 07 ноември 2019 | 11:15