МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 07.08.2019 г.

07 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

    За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: десет кражби, един пожар и две ПТП. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са 15 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

   За времето от 30.07.т.г. до 06.08.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 659 МПС и 2 015 лица. Съставени са общо 199 акта, от които: 1 акт за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 1 акт за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 6 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 13 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 96 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 52 акта. Наложените глоби по фиш са 385. 

   В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Созопол непосредствено след извършена кражба на външен допълнителен багажник от автомобил «Киа Соренто», с руска регистрация, паркиран в Созопол, са задържани двама криминално проявени софиянци – на 45 и 46 години. В автомобила «Крайслер Вояджер», със софийска релгистрация, с който са се придвижвали мъжете, е открит откраднатия външен багажник. Софиянците са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

          

ІІ. ПТП:

   На 06.08.т.г. около 11.30 ч. на несебърската улица «Първа», пред хотел «Калофер», лек автомобил «Опел Мерива», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от с. Долно Войводино, обл. Хасково, по неустановени до момента причини блъска мотопед «Ямаха Минт», с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен мъж от Сандански, който с изкълчване на лакетна става, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» към УМБАЛ - Бургас.

   На 06.08.т.г. около 22.05 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Дунав», 15 годишна велосипедистка от Бургас, преминавайки на червен сигнал на светофара по пешеходната пътека е блъсната от правомерно движещия се л.а. «Рено Клио», със софийска регистрация, управляван от 38 годишен бургазлия. Велосипедистката с комоцио и контузни рани по главата, е настанена за наблюдение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

 

ІІІ. ПАБ:

   На 06.08.т.г. около 16.15 ч. в Районно управление - Камено е получено съобщение за пожар, възникнал в сухи треви, изоставен лозов масив и част от недоизорано стърнище, разположени по земен път, свързващ селата Равнец и Русокастро. Общата площ на засегнатия от пожара масив е около три декара. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнебореца. По първоначални данни няма умишлени действия при възникване на запалването. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно упарвление – Камено.

 

 

 

 09 август 2019 | 10:22