МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 07.11.2019 г.

07 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: една кражба, едно друго криминално престъпление, един пожар и едно ПТП. Образувани са три бързи полицейски производства. Разкрити са осем престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

    В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление - Бургас по отношение взломната кражба на мобилен телефон и сумата от 50 лв. във вид на монети, осъществена около 02.00 ч. на 09.08.т.г. от бистро, разположено в двора на магазин «Краснодар», е установен извършителя на деянието – това е 32 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания  и върнал отнетия мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

   Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на два мобилни телефона, марков ръчен часовник и дамско портмоне, собственост на руска гражданка, съдържащо сумата от 200 лв., осъществена на 26/26.10.т.г., чрез покатерване на тераса и проникване през отворена балконска врата от апартамента на жената, разположен на ул. «Васил Левски» - това е 37 годишен криминално проявен и осъждан варненец, задържан преди дни за сходна кражба от частен дом, разположен в Централната градска част. Варненецът е привлечен, като обвиняем и е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

   На 06.11.т.г. служители от Четвърто Районно управление – Бургас извършили претърсване на апартамент в бл. 10 в ж.к. «Меден Рудник», обитаван от двама 35 годишни криминално проявени мъже /единия от Созопол, а втория от Бургас/, като устоновили, че бургазлията съхранява марихуана с тегло около 4 грама и две хапчета «екстази». Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПАБ:

   На 06.11.т.г. около 13.49 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за пожар, възникнал в навес на къща, разположена на ул. «Илинденци» в с. Оризаре, собственост на 80 годишен мъж – установено е, че същия варил буркани, канто огънят се разрастнал и възпламенил дърва, съхранявани в близост. От инцидента няма пострадали, както и нанесени материални щети по други постройки освен изгорелия навес.

 07 ноември 2019 | 11:18