МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 08.04.2019 г.

08 апр 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби, три други криминални престъпления, един пожар и две ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 13 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителя на кражбата на сумата от 200 лв., осъществена на 18.03.т.г. от автоцентър, разположен на поморийската улица «Манастирска» - това е 19 годишен помориец, който направил пълни самопризнания. Работата по случая поръдлжава от служители на Районно управление – Поморие. 

На 07.04.т.г. около 01.30 ч. в с. Равда, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен мъж от с. Равда, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.91 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на сумата от 100 лв., собственост на 23 годишен бургазлия, осъществена около 13.20 ч. на 31.03.т.г. от купето на незаключения му лек автомобил «ВАЗ 2107», с бургаска регистрация, спрян за престой по ул. «Чаталджа» - тома е 16 годишен младеж от кв. «Победа», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Участък «Победа» към Първо Районно управление – Бургас.

На 07.04.т.г. около 19.30 ч. в района на бл. 51 в ж.к. «Изгрев», служители от Пето Районно управление - Бургас извършили проверка на л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен бургазлия, като намерили и иззели :  5 800 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол. В обитавания от бургазлията апартамент, разположен в бл. 51 в ж.к. «Изгрев» са открити още 4 800 къса цигари без акцизен бандерол и над десет полиетиленови торби със суха листна жълто-кафява маса с мирис на тютюн с общо тегло 29 кг. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 05.04.т.г. около 15.30 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 59 годишен бургазлия за това, че чрез взломяването на прозорец от PVC дограма е проникнато в апартамента му, разположен на първия етаж в бл. 92 в к-с «Братя Миладинови», откъдето е извършена кражба на сумата от 4 000 лв. и около 10 гр. злато. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

 

ІІІ. ПТП :

На 05.04.т.г. около 18.00 ч. на бургаската улица «Дебелт» пред №14, неустановен до момента лек автомобил при движение на заден ход блъска 18 годишен пешеходец от Радомир, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с контузия на ходилото, без опасност за живота.

На 06.04.т.г. около 20.10 ч. на пътя Карнобат – Айтос, в района на 461 км., при прав участък от пътя с наклон при спускане, л.а. «Мерцедес Е 220 CDI”, с бургаска регистрация, управляван от 27 годишен айтозлия / пътуващ от Карнобат към Айтос/, предприема изпреварване, като навлизайки в насрещната пътна лента блъска правомерно движещия се там л.а. «Мерцедес С 200», с бургаска регистрация, управляван от 27 годишен бургазлия, който вследствие на сблъсъка починал на място. Водачът на л.а. «Мерцедес Е 220 CDI” е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

 

IV. ПАБ :

На 06.04.т.г. около 23.45 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за горяща стопанска постройка, разположена в местността «Калинковото лозе» край Айтос, собственост на 51 годишен айтозлия. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. От инцидента изгоряла част от покривната конструкция на масивната стопанска постройка с размери 12х4 м., както и намиращите се в постройката дървени материали / дъски, талпи, шкафове, маси, пейки, плоскости и др./. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Айтос. 

 08 април 2019 | 11:43