МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 08.08.2019 г.

08 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

    За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: осем кражби, три други криминални престъпления, един пожар и четири ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 14 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

     В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на дамска чанта, собственост на 19 годишна жена от Силистра, съдържаща сумата от 200 лв. и лични документи, осъществена около 10.30 ч. на 31.07.т.г. от заведение за бързо хранене, разположено в центъра на Свети влас, е установен и задържан извършителя на деянието – това е 51 годишен мъж от Сливен, като част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Сливенчанинът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

    Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на доилен агрегат на стойност 1 290 лв., осъществена на 26.07.т.г. от животновъдно стопанство, разположено в кв. «Рудник» - това са трима криминално проявени мъже на възраст между 20 и 28 години от същия квартал. Мъжете направили пълни самопризнания и върнали открадната вещ. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 07.08.т.г. около 23.30 ч. в района на комплекс «Гранд Камелия» в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка 20 годишен софиянец, като намерили и иззели около 10 гр. марихуана и пет таблетки «екстази». Софиянецът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

          

ІІ. ПТП:

На 07.08.т.г. около 07.30 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов» до дом № 47, водачът на л.а. «ВАЗ 2107», с бургаска регистрация – 58 годишен бургазлия, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека 60 годишна пешеходка, която със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечеине в болница «Бургасмед».

   На 07.08.т.г. около 07.30 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тракия» и «Константин Преславски», водачката на л.а. «Пежо 206», с бургаска регистрация – 27 годишна бургазлийка не спира на пътен знак «СТОП» и навлизайки в кръстовището се блъска в движещия се с предимство по бул. «Тракия» т.а. «Ивеко», със сливенска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от с. Скобелево, обл. Сливен. От ПТП пострадала водачката на л.а. «Пежо», която е прегледана и освободена без поставена диагноза и назначено лечение.

   На 07.08.т.г. около 09.20 ч. на кръстовището на несебърските улици «Дюните» и «Любен Каравелов», по неустановени до момента причини лек автомобил «Рено Канго», с бургаска регистрация, управляван от 76 годишен несебърлия блъска 86 годишна пешеходка от Несебър, която с фрактура на крака, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас.

   На 07.08.т.г. около 23.10 ч. на кръстовището до х-л «Шато Валон» в несебърския квартал «Старият възел», л.а. «Мерцедес А 140», с добричка регистрация, управляван от 41 годишен добричлия, извършващ ляв завой, не пропуска и блъска насрещно движещия се мотоциклет «Априлия», със сливенска регистрация, управляван от 40 годишен ямболия, който с рана на главата, е настанен за наблюдение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

 

ІІІ. ПАБ:

   На 07.08.т.г. около 06.15 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за пожар, възникнал в заведение «Лагуна бийч» в местността «Червенка» край Черноморец, стопанисвано от 50 годишен мъж. Огънят е потушен своевременно, като са настъпили само материални щети. При извършения оглед не са открити данни за умишлен палеж. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

 

 09 август 2019 | 10:24