МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 08.11.2019 г.

08 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: две кражби, едно друго криминално престъпление, един пожар и едно ПТП. Образувани са четири бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на слънчеви очила, сумата от 110 лв. /оборотни средства/, ел. калкулатор, билети от националната лотария и др., осъществена на 05/06.11.т.г., чрез взломяване на входната врата на фризьорски салон, разположен в бл. 181 в ж.к. „Славейков“, са установени извършителите на деянието – това са двама криминално проявени 15 годишни бургазлии, които направили пълни самопризнания и върнали част от откраднатите вещи. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.

   На 08.11.т.г. около 02.10 ч. на бул. „Захари Стоянов“ пред дом №38, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Форд Торнео Конект“, с бургаска регистрация, управляван от 44 годишен бургазлия, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,03 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПАБ :

   На 07.11.т.г. около 10.30 ч. в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение от 24 годишен мъж от с. Маринка за това, че малко по-рано установил, че павилиона му за бързо хранене, разположен срещу сградата на кметството в селото, е с обгорели лява и задна стени. Усетил и силна миризма на петролен продукт. Извършен е оглед, като е констатирано, че павилиона е запален, но пожара не се е разраснал. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ІІІ. ПТП:

   На 07.11.т.г. около 10.00 ч. на айтоската улица „Цар Освободител“ до бл. 15, в района пред магазин „Жасмин“, т.а. „Фиат Добло“, с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен бургазлия       при движение на заден ход блъска 86 годишен пешеходец от Айтос, който с разкъсано-контузна рана на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас.

   На 07.11.т.г. около 12.35 ч. на пътя Бургас – Средец, в района на с. Константиново, водачът на л.а. „Шевролет Авео“, с бургаска регистрация – 69 годишен бургазлия губи контрол над автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение, допуска ПТП с правомерно движещия се там т.а. „Ивеко Дейли“, с пловдивска регистрация, управляван от 33 годишен бургазлия. От ПТП пострадал водачът на л.а. „Шевролет“, който е откаран в УМБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение „Реанимация“, където около 17.00 ч. починал.

 

 11 ноември 2019 | 15:51