МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 09.08.2019 г.

09 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: десет кражби, две други криминални престъпления и едно ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 18 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

    Служители от Първо Районно управление – Блургас задържали двама бургазлии на въраст 33 и 37, които на 27.07.т.г. извършили кражба на сумата от 480 лв. от офис на складова база за продажба на облицовъчни камъни, разположен на бургаската улица «Тодор Александров». Констатирано е, че двамата мъже са извършители и на кражба на парична сума от офиса на частна фирма за разпространение на телевизионен сигнал, разположен на ул. «Инустриална» /осъществена на 31.07.т.г/, а 33 годишния бургазлия е извършител на кражба на сумата от 170 лв. на монети от монетник на автомивка, разположена на ул. «Чаталджа», осъществена на 14.06.т.г. Мъжете направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата бургазлии продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

    На 08.08.т.г. служители от Районно управление – Несебър извършили претърсване в хотелска стая в Слънчев бряг, обитавана от 20 годишен софиянец, като намерили и иззели 2 грама кокаин, 5 грама метамфетамин, 10 грама амфетамин, 10 грама канабис, 73 хапчета екстази, множество самозалепващи се пликчета и електронна везна. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

    Служители от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в апартамент, разположен в бл. 145 в к-с «Братя Миладинови», обитаван от 27 годишен криминално проявен бургазлия, като намерили и иззели торба със суха тревна маса /канабис/ с тегло около 100 грама, а в тавана над асансьор във входа е открита и иззета още една торба със суха тревна маса /канабис/ с тегло 30 грама, множество пликчета и две електронни везни. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

               

ІІ. ПТП:

   На 08.08.т.г. около 18.10 ч. на пътя Созопол – ваканционно селище «Дюни», пред входа на к-с «Грийн Лайф» в посока Созопол, л.а. «Опел Астра», с добричка регистрация, управляван от 31 годишен мъж от Добрич, поради движение без подходяща дистанция блъска намаляващия скоростта пред него лек автомобил «Нисан Микра», със софийска регистрация, управляван от 26 годишна софиянка. От ПТП пострадала пътуващата в л.а. «Нисан» 22 годишна софиянка, която с изтръпване на ръцете и гърба, е отведена в болница «Бургасмед», прегледана и освободена за домашно лечение.

 

ІІІ. ДРУГИ:

   На 08.08.т.г. около 15.09 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за инцидент в аквапарка в града, при който тежко ранени са двама 18 годишни младежи от компания, летувала на квартира в Приморско - единият от младежите е старозагорец, а втория от с. Кирилово, обл. Стара Загора. Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които констатирали, че младежите пострадали при спускане по атракцията „Цунами“. Единият се спускал с краката напред, а втория с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Откарани са с екип на „Спешна помощ“ в УМБАЛ – Бургас, като 18 годишния младеж от с. Кирилово, въпреки оказаната му медицинска помощ, починал от нараняванията си, а старозагореца след получена медицинска помощ, подписал декларация за отказ от хоспитализация и напуснал болничното заведение. Иззети са видеозаписи от камерите в Аквапарка „Аква Планет“. Разпитват се свидетели на инцидента. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

 12 август 2019 | 13:25