МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 12.11.2019 г.

12 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: две кражби, едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са осем престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

  В резултат на допълнителните полицейски действия спрямо задържаните за три взломни кражби на пари и вещи от автомобили, паркирани в к-с „Изгрев“, осъществени на 08/09.11.т.г., е установено, че двамата криминално проявени бургазлии /на 22 и 24 години/, са извършители и на кражбата на портмоне с лични документи и сумата от 200 лв., собственост на 61 годишен бургазлия, осъществена на 05/06.11.т.г. от лекия му автомобил „Шкода фабия“, с бургаска регистрация, паркиран в района на бл. 47 в к-с „Зорница“, чрез счупване стъклото на предната лява врата. Бургазлиите направили пълни самопризнания и върнали откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 11.11.т.г. в Районно управление - Царево е получено съобщение за кражба на : сумата от 380 лв., винтоверт, различен по вид алкохол и цигари, осъществена от заведение за бързо хранене, разположено в местността „Свети Яни“ в с. Синеморец – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 24 годишен мъж от с. Синеморец. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   На 11.11.т.г. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 53 годишна жена от Сливен за това, че от пейка в района на автогара „Запад“ й е открадната дамската чанта, съдържаща мобилен телефон, диоптрични очила и сумата от 80 лв. В резултат на бързите действия на 45 годишния охранител от фирмата, извършваща охрана на района на автогарата, е задържана извършителката на кражбата – това е 41 годишна жена от Средец, която направила пълни самопризнания. Задържана е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   На 11.11.т.г. около 21.50 ч. в кв. „Сарафово“ служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на 28 годишна криминално проявена и осъждана бургазлийка, като намерили и иззели метамфетамин /пико/ с общо тегло около 0,5 грама. Извършено е претърсване в хотелската стая, обитавана от бургазлийката, като е открито бурканче с жълто-кафяво кристалообразно вещество /метамфетамин/ с общо тегло около 40 грама. Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 11.11.т.г. около 10.11 ч. на кръстовището на бургаските улици „Демокрация“ и „Гурко“ водачът на л.а. „Шевролет Каптива“, с бургаска регистрация – 66 годишен бургазлия, преминавайки на червен сигнал на светофара от ул. „Адам Мицкевич“ в посока бул. „Демокрация“ – ул. „Гурко“, допуска ПТП с правомерно движещия се от ул. „Демокрация“ в посока ж.п. гара – Бургас л.а. „Фиат Пунто“, с бургаска регистрация, управляван от 77 годишен бургазлия, който с контузия на гръдния кош и корема, без опасност за живота, е настанен за наблюдение в УМБАЛ - Бургас. От ПТП пострадали и неговата 34 годишна спътничка /получила контузия на главата, отказала хоспитализация/ и 8 годишно момче /получило контузия на главата, като родителите му отказали хоспитализация/.

 

ІІІ. ДРУГИ:

  На 11.11.т.г. около 16.50 ч. от помещенията за настаняване на задържани по реда на Указа за борба с дребното хулиганство за почистване около Пето Районно управление – Бургас е изведен 28 годишен мъж от с. Градец, общ. Котел, изтърпяващ административно наказание „задържане в структурно звено на МВР за срок от 14 денонощия“ от 06.11.т.г., съгласно решение на Карнобатския районен съд. Около 17.25 ч. мъжът, напада охраняващия го полицейски служител, използвайки дървената дръжка на метлата, като му нанася удар в областта на гърба. Служителят пада на земята, а 28 годишния мъж побягва в посока на бл. 57 в к-с „Лазур“, укривайки се в района на железопътния прелез на бул. „24-ти Приморски пехотен полк“ и парк „Езеро“. Обявен е за общодържавно издирване. От нападението полицаят не е получил сериозни наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.

          

 

 12 ноември 2019 | 16:31