МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 13.11.2019 г.

13 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: пет кражби, едно друго криминално престъпление и три ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са шест престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

    За времето от 05.11.т.г. до 12.11.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 345 МПС и 560 лица. Съставени са общо 41 акта, от които: 1 акт за шофиране от неправоспособни водачи, 4 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 20 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 15 акта. Наложените глоби по фиш са 244.

   На 12.11.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за кражба на мобилен телефон на стойност 600 лв., собственост на 17 годишен бургазлия, осъществена в района до кметството в с. Каменар – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 22 годишен мъж от с. Каменар, който направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейскьо производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 12.11.т.г. около 11.11 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов», на автобусната спирка срещу УМБАЛ - Бургас в посока ул. «Струга», водачът на автобус «Кесборер Сетра», с бургаска регистрация – 52 годишен бургазлия потегля от автобусната спирка без да се убедил, че са осигурени безопасни условия за превозване на пътниците в автобуса, като затваряйки двете врати, захваща крака на 74 годишна бургазлийка и я събаря на земята, докато слиза от автобуса. Жената е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение с диагноза «навяхване на глезенната става на десния крак, охлузване на двете ръце и двата крака», без опасност за живота.

   На 12.11.т.г. около 17.18 ч. на пътя Бургас – Елхово, км. 58+900 /кръстовище с горски път, водещ към местността «Белите брези»/, водачът на л.а. «Лада 4х4», с бургаска регистрация, собственост на общинско предприятие «Общински гори» - Средец – 26 годишен мъж от Средец предприема ляв завой за включване в главния път, като отнема предимството и допуска ПТП с правомерно движещия се л.а. «Пежо 607», със софийска регистрация, управляван от 41 годишен мъж от с. Гранитово, общ. Елхово. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Лада», който е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

   На 11.11.т.г. около 19.20 ч. по пътя за Ришкия проход, км. 55+200, поради движение с несъобразена скорост, самостотятелно катастрофира, преобръщайки се странично товарен автомобил «Волво» с прикачно полуремарке, със софийска регистрация, управляван от 34 годишен мъж от с. Патриарх Евтимово, обл. Пловдив. От ПТП пострадал водача на ТИР-а, който с разкъсна рана на коляното, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение.

 

 13 ноември 2019 | 16:33