МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 14.08.2019 г.

14 авг 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: девет кражби, едно друго криминално престъпление и два пожара. Образувани са 17 бързи полицейски производства. Разкрити са 30 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   За времето от 06.08.т.г. до 13.08.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 673 МПС и 2 010 лица. Съставени са общо 187 акта, от които: 7 акта за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 6 акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 5 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 7 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 100 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 51 акта. Наложените глоби по фиш са 568. 

   На 13.08.т.г. около 15.15 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение за това, че два дни по-рано за времето от 01.00 ч. до 11.30 ч. от хотелска стая, обитавана от 21 годишна австрийска туристка, е извършена кражба на сумата от 150 евро – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителката на деянието – това е: 38 годишна жена от бургаския квартал «Горно Езерово», която направила пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение кражбата на сумата от 500 лв., осъществена от кутия за дарения за дете със специфично заболяване, поставена в заведение в Морската градина, осъществена на 07.08.т.г., е установена извършителката на деянието – това е 49 годишна бургазлийка, която многократно посещавала заведението и извършвала кражба на парични средства от кутията за дарения. Бургазлийката направила пълни самопризнания. Задържана е с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

 

ІІ. ПАБ:

   На 13.08.т.г. около 04.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за пожар в стопанска постройка към частен имот в с. Медово, собственост на 68 годишна жена от селото. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил, като постройката обгоряла в дясната си част /нанесени са незначителни материални щети/. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

   На 13.08.т.г. около 12.20 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за горяща тревна площ в Созопол, разположена на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» /ползвана за паркинг/, вследствие на което се е запалил лек автомобил «Ауди А 4», с шуменска регистрация, собственост на 23 годишен мъж от Шумен. От инцидента автомобила изгорял частично в предната си част. Причините за пожара, както и стойността на нанеените щети са в процес на изясняване.

 

ІІІ. ДРУГИ:

   На 13.08.т.г. около 17.05 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за давещ се мъж, изваден от морето на плажа на к-г «Черноморец» край Черноморец – установено е, че това е 74 годишен мъж от Черноморец, който въпреки предприетите реанимационни действия, починал. Смъртта на мъжа е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

   На 14.08.т.г. около 03.10 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за инцидент в района на ж.п. гара – Церковски, при който влака от Пловдив за Варна блъска вървящ по ж.п. линията мъж, който загива на място. Установено е, че това е 38 годишен мъж от с. Айдемир, обл. Силистра. Извършен оглед на местопроизшествието, като влака закъснял над три часа. Тялото на загиналия е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас. По случая в  Районно управление – Карнобат е образувано досъдебно производство.

 

 

 14 август 2019 | 10:17