МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 14.11.2019 г.

14 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: две кражби, едно друго криминално престъпление и един пожар. Образувани са 12 бързи полицейски производства. Разкрити са шест престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   На 13.11.т.г. около 07.50 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за горяща рибарска лодка на колесар, паркирана до селскостопанска постройка в животновъдната зона в Приморско в близост до бившата асфалтова база, собственост на 35 годишен мъж от Приморско. От инцидента лодката изгоряла напълно, като е засегната част от селскостопанската постройка. При извършения оглед в близост до лодката в двора на постройката е установен паркиран лек автомобил «Ауди А 4», с бургаска регистрация, с четири нарязани гуми. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършители на деянието – това са двама младежи от Приморско /на 15 и 17 години/, които направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

   В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение на задържаните за четири взломни кражби на пари и вещи от автомобили, паркирани в ж.к. „Изгрев“ и ж.к. „Зорница“, осъществени нот 05.11.т.г. до 09.11.т.г., е установено, че двамата криминално проявени бургазлии /на 22 и 24 години/, са извършители и на кражбата на четири електронни везни /на обща стойност 580 лв./, осъществена на 09/10.11.т.г. от павилион за продажба на плодове и зеленчуци, разположен зад бл. 40 в ж.к. „Зорница“, чрез взломяване на входната врата. Констатирано е, че 22 годишния бургазлия осъществил и взломна кражба на монитор и TV приемник с дистанционно управление /всичко на обща стойност 350 лв./, осъществена на 09/10.11.т.г. от павилион, разположен до бл. 8 в к-с „Зорница“, чрез разбиване на входната врата. Бургазлиите направили пълни самопризнания и върнали част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 13.11.т.г. служители от Пето Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 27 годишен криминално проявен и осъждан буразлия, разположен на ул. «Ангел Димитров» в кв. «Сарафово», като намерили и иззели вещества, ползвани за производството на метамфетамин, както и саморъчно свита цигара с марихуана, фолио с остатъци от жълтеникаво кристалобразно вещество /пико/, стъклен капак със засъхнало кристалобразно вещество /пико/, 30 опаковки от медикамент, ползван за производство на метамфетамин и др. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостното документиране на случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

          

ІІ. ПАБ:

   На 13.11.т.г. около 19.54 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за пожар в дървено бунгало, разположено в кв. «Камелия» № 112 в Слънчев бряг, ползвано от 47 годишен несебърлия. Огънят обгорил бунгалото, както от вътрешна, така и от външна страна. При извършения оглед не са установени следи от умишлен палеж. Несебърлията, ползващ бунгалото, е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел 2,90 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 14 ноември 2019 | 15:08