МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 15.11.2019 г.

15 ное 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: един грабеж, четири кражби и две ПТП. Образувани са три бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

    В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение на задържаните за пет взломни кражби на пари и вещи от автомобили и търговски обект, разположени в ж.к. „Изгрев“ и ж.к. „Зорница“, осъществени от 05.11.т.г. до 10.11.т.г., е установено, че двамата криминално проявени бургазлии /на 22 и 24 години/, са извършители и на противозаконното отнемане на л..а „ВАЗ 2107“, с бургаска регистрация, ползван от 51 годишна бургазлийка – констатирано е, че автомобила е отнет в района на бл. 22 в к-с „Изгрев“, а впоследствие открит отключен, със светещи лампи на таблото и срязани кабели под волана. Установено е, че от автомобила не е откраднато нищо.  Бургазлиите направили пълни самопризнания и за този случай. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство окръжен прокурор, съдържащо присъединените престъпления, 24 годишния бургазлия е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.  Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата бургазлии продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 13.11.т.г. служители от Районно управление – Приморско установили извършителят на кражбата на мобилен телефон, сумата от 30 лв. и кутия цигари, собственост на 23 годишен мъж от с. Кости, осъществена около 17.00 ч. на 13.11.т.г. в с. Ясна поляна – това е 30 годишен криминално проявен мъж от с. Ново Паничарево, който доброволно върнал откраднатия мобилен телефон, но заявил, че изхарчил паричната сума. Работата по случая продължава.

    Във връзка с полицейските действия по ограничаване употребата и разпространението на наркотични вещества в района на учебните заведения, около 10.30 ч. на 14.11.т.г. в района на Механотехникума, служители от Второ Районно управление - Бургас извършили проверка на 15 годишен бургазлия, като намерили и иззели 13 свивки със суха зелена тревна маса /марихуана/ с общо тегло около 10 гр. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   На 14.11.т.г. около 15.25 ч. на пътя за с. Светлина, общ. Средец, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка л.а. «Мазда 3», с бургаска регистрация, управляван от 31 годишен мъж от с. Загорци, общ. Средец, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,99 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

          

ІІ. ПТП:

   На 14.11.т.г. около 16.20 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 316+300 в посока Бургас, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика и състоянието на автомобила скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в отводнителна канавка извън пътното платно, л.а. «Фолксваген Голф 4», с пазарджишка регистрация, управляван от 22 годишна жена от Добрич. От ПТП пострадала 71 годишната пътничка от Велинград, която получила болки в гърдите /прегледана и  освободена за домашно лечение/.

   На 14.11.т.г. около 17.43 ч. на кръстовището на бургаските улици «Иван Вазов» и «Цар Петър», автобус «Соларис», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 46 годишен бургазлия, внезапно променя посока си на движение от ляво на дясно, вследствие на което на пода в автобуса пада 59 годишна пътничка от Бургас, която получила фрактура на ключицата, без опасност за живота /прегледана е в УМБАЛ – Бургас и отказала настаняване в болничното заведение/.

 

 15 ноември 2019 | 15:37