МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 22.04.2019 г.

22 апр 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, три други криминални престъпления и четири ПТП. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 14 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Малко Търново по отношение кражбата от вила в с. Звездец, собственост на 69 годишен бургазлия, осъществена на 22.02.т.г., са установени извършителите на деянието – това са четирима младежи на възраст 15 и 17 години от с. Звездец, Царево и Приморско, които направили пълни самопризнания. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Малко Търново.

Служители от Районно управление – Созопол установили извършителя на кражбата на сумата от 80 лв. от хотел, разположен на созополската улица «Св. Св. Кирил и Методий» - това е 36 годишна криминално проявена и осъжданя софиянка, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатата парична сума. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на инструменти и кабели за противопожарна система, осъществена на 21.04.т.г. около 11.50 ч. от складова база, разположена в Северната промишлена зона на Бургас, е установена извършителката на деянието – това е 23 годишна криминално проявена жена от Сливен, от която са иззети откраднатите вещи. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 19.04.т.г. около 21.02 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 358.8 в посока Бургас, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия / дъждовно време и мокра асфалтобетонна настилка/, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътя и удряйки се в крайпътната мантинела, л.а. «Хонда CRV“, с ямболска регистрация, управляван от 46 годишен ямболия. От инцидента автомобила се запалва, но пожара е потушен от един противопожарен екип. Водачът на автомобила е откаран в УМБАЛ - Бургас, като е настанен за лечение в отделение «Реанимация» със съчетана травма, открита рана на главата, открита фрактура на дясната подбедрица и изгаряне в областта на корема, с опасност за живота.

На 19.04.т.г. около 21.20 ч. на пътя Бургас - Варна, в района на км. 167 км., поради движение с несъобразена скорост в ляв завой при мокра пътна настилка, самостоятелно катасторифра, преобръщайки се извън пътното платно, л.а. «Пежо 307», с добричка регистрация, управляван от 62 годишен мъж от Добрич, който със съмнение за фрактура на първия шиен прешлен, съчетана травма на главата, гръдния кош и кръста и травма на нервните корени на лумбален прешлен, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към болница «Св. Ана» във Варна.

На 20.04.т.г. около 12.50 ч. в  района на кръстовището на бургаските улици „Константин Фотинов“ и „Георги Кирков“, пред л.а. „БМВ“, с бургаска регистрация, управляван от 45 годишен бургазлия притичват три деца, последното от които – 7 годишно момченце от бургаския квартал „Победа“, е засегнато с калника на автомобила. Водачът го е откарал своевременно в УМБАЛ – Бургас, но въпреки оказаната медицинска помощ, момченцето починало. Бургазлията е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни / взета му е кръв за химичен анализ/.

На 20.04.т.г. около 15.25 ч. в района на югозападния обход за автомагистрала „Тракия“, км. 3+900 м., водачът на л.а. „Форд Галакси“,  с бургаска регистрация – 18 годишен карнобатлия предприема изпреварване, като блъска странично от лявата страна насрещно движещия се л.а. „Мерцедес С 63 AMG“, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен карнобатлия. От ПТП пострадал 50 годишния спътник на водача на „Мерцедеса“ и негов брат, който с четири счупени ребра, фрактура на киткагта и пръст на дясната ръка, с опасност за живота е откаран в сливенската болница, откъдето е пренасочен към „Пирогов“ – София.

 

 23 април 2019 | 16:27