МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 23.04.2019 г.

23 апр 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби и две ПТП. Образувани са десет бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 22.04.т.г. около 12.50 ч. служители от Районно управление – Руен спрели за проверка л.а. „Фолксваген Голф“, с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен мъж от с. Добра поляна, общ. Руен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.71 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Първо Районно управление – Бургас задържали 20 годишен криминално проявен бургазлия, като при претърсване в обитаваното от него жилище, разположено на ул. „Цар Калоян“, са намерени и иззети седем пликчета със суха кафеникава тревна маса с общо тегло 100 грама, гриндер и колба с форма на лула. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22.04.т.г. около 22.00 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка л.а. „Ситроен Берлинго“, с шуменска регистрация, управляван от 34 годишен мъж от с. Скала, обл. Силистра, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.92 промила. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 22.04.т.г. около 11.40 ч. на кръстовището на айтоските улици „Иларион Макариополски“ и „Св. Климент Охридски“, л.а. „Пежо 405“, с бургаска регистрация, управляван от 56 годишен айтозлия при движение на заден ход блъска пресичащата пътното платно 84 годишна пешеходка от Айтос, която с порезна рана в областта на лявото слепоочие и лявата скула, както и травма на дясната ръка в областта на дланта, е получила медицинска помощ и освободена за домашно лечение.

На 22.04.т.г. около 13.58 ч. на бургаската улица „24-ти Черноморски пехотен полк“ до бл. 123, водачът на автобус „Сетра С 315“, с бургаска регистрация – 34 годишен бургазлия поради неспазване на дистанция се удря в задната част на лек автомобил „Мерцедес С 220“, с бургаска регистрация, управляван от 31 годишна бургазлийка, която получила контузия на врата / прегледана и отказала да бъде хоспитализирана/.

 23 април 2019 | 16:29