МВР

ОД Бургас

 

Новини

Дирекция „Български Документи за Самоличност” въвежда допълнителна организация за работа във връзка с предстоящите избори

ДИРЕКЦИЯ „БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ” ВЪВЕЖДА ДОПЪЛНИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА РАБОТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

   Служителите от звената на Дирекция „Български документи за самоличност” при СДВР и ОДМВР ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 до 19.30 ч., като ще съдействат на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове.

   В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

 

 1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
 2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 

 1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 22 октомври 2019 г. до 26 октомври  2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
 2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
 3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

   При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.)  ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

 

   Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

   УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.

21 окт 2019

Превантивно занимание „Полицай в класната стая” се проведе в детска градина „Раковина”,

   Професията на полицая е сред най-разпознаваемите за възпитаниците от втора възрастова група на детска градина „Раковина”, стана ясно след приключване на превантивното занимание „Полицай в класната стая”, протекло с участието на младши полицейски инспектор Петър Лазаров от Първо Районно управление – Бургас.

     Служителят на реда със съдействието на ръководителката на втора група „Морски звезди” от детското заведение – г-жа Александрина Бояджиева, запозна близо 20-те деца с особеностите в полицейска униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция и светлоотразителна жилетка. Младши полицейски инспектор Петър Лазаров обясни и значението на помощните полицейски средства -  белезници, щурмова палка, защитна каска и предпазен щит, като даде възможност на всеки един от малчуганите да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

    Децата посрещнаха с огромна радост гостуването на служителя на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения за полицейската професия. В срещата – част от дългогодишната превантивна полицейска програма, протичаща в детска градина „Раковина”, като наблюдатели се включиха и студенти педагогически профил, за които бе любопитно откритото занимание.

   Предвидена е поредната среща с възпитаниците на детската градина да е до края на месец октомври по актуалната в последните години тема „Пътната безопасност”.

 

21 окт 2019

В Областна дирекция на МВР – Бургас е обявен конкурс за общо 3 (три) вакантни изпълнителски длъжности

   В Областна дирекция на МВР – Бургас е обявен конкурс за общо 3 (три) вакантни изпълнителски длъжности, изискващи висше образование, за които е необходима и задължителна първоначална професионална подготовка:

 • „разузнавач VI – V степен (Икономическа полиция)” в РУ – Карнобат и РУ - Сунгурларе към ОДМВР – Бургас – 2 щатни бройки;
 • „разузнавач VI – V степен (Експертно – криминалистична дейност)” в РУ – Созопол към ОДМВР – Бургас – 1 щатна бройка.

   Пълният текст на заповедта за конкурса е публикуван на електронната страница на Дирекция “Човешки ресурси” – МВР, в рубриката “Конкурси и обяви“ -  „На длъжности за държавни служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 от ЗМВР”.

   Документи за участие в конкурса по образец се получават и подават в сектор “Човешки ресурси” – ОДМВР – Бургас, на адрес: гр. Бургас, ул. “Христо Ботев” № 46, всеки работен ден от 14.00 часа до 17.00 ч. до 21.10.2019 г. включително.

 

10 окт 2019

Открито тяло на мъж в частна гаражна клетка на ул. "Александър Стамболийски"

На 08.10.т.г. около 08.20 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от бургазлия за това, че в частната си гаражна клетка, разположена във вътрешния двор на кооперация на ул. „Александър Стамболийски” № 76, открил тялото на 71 годишния си баща, излязъл от дома си ден по-рано около 14.00 ч. Същият заявил на близките си, че ще търси авторемонтна работилница за отстраняване на повреда по лекия си автомобил „Нисан Микра”.

До момента на откриване на тялото близките не са разполагали с информация относно местонахождението на възрастния човек и са търсили помощ през социалните мрежи.

При извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че се касае за самоубийство, осъществено чрез свързване на ауспуха на автомобила с прозореца на купето и включване на двигателя на „Нисан”-а с цел отделяне на въглероден двуокис. При извършения допълнителен оглед е установено, че паралелно с това възрастния човек се самопрострелял в областта на главата със самоделно направен пистолет.

Тялото на 71 годишния бургазлия е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина” при УМБАЛ - Бургас. По случая досъдебно производство.

08 окт 2019

Старши комисар Радослав Сотиров е новия областен директор на ОДМВР – Бургас

   Старши комисар Радослав Сотиров – досегашен директор на РДГП – Драгоман е новия областен директор на ОДМВР – Бургас. Той бе представен днес пред ръководството на крайморската дирекция от главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов.

   Досегашният директор на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов е преназначен на друга длъжност в системата на МВР. Старши комисар Калоянов благодари за усилията, положените до момента от служителите на ОДМВР – Бургас, като изрази надеждата си, че постигнатите резултати в една от най-тежките и динамично променящи се областни дирекции, ще бъдат надградени с нови идеи и подход.

   Старши комисар Радослав Сотиров е роден на 2 март 1975 год. Завършил е специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, а на работа в системата на МВР е от 1995 год., като последователно е преминал през различни длъжности в Районно управление – Перник, зам. директор на РДГП – Смолян, зам. директор на СДВР, директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.  

 

 

04 окт 2019

Проверки във връзка с откриването на ловния сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч

   Във връзка с откриването  на ловния сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч на 05.10.2019 г. на територията на ОДМВР – Бургас е създадена организация за засилен контрол и недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Част от проверките са организирани съвместно с представители и автомобили на Регионална дирекция по горите – Бургас.

   Първите проверки ще се осъществят в събота и неделя /05.10.т.г. и 06.10.т.г./, като ще се обръща особено внимание на следното:

 • участниците в груповия лов да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят
 • спазване на забраната за употреба на сачми с диаметър над 6 мм. при провеждането на групов лов на дива свиня с гладкостенно оръжие;
 • спазване на забраната за носене и употреба на оръжие и боеприпаси при и след употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества;
 • пренасяне на огнестрелното оръжие без поставени в него или в зарядното устройство боеприпаси;
 • пренасяне на огнестрелното оръжие в затворен транспортен куфар;
 • при пренасяне на дългоцевното оръжие в калъф, същото да е със заключващо устройство на спусъка;
 • спазване на забраната за употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити;
 • спазване на забраната за откритото носене на оръжие на обществени места;
 • спазване на забраната за преотстъпване или предоставяне на огнестрелните оръжия и боеприпасите на други лица;
 • безопасното боравене с огнестрелните оръжия и боеприпасите и стрелба само по ясно видима цел;
 • срока на валидност на разрешенията за носене и употреба на огнестрелните оръжия и боеприпасите спазването на мерките за биосигурност и дезинфекция

При установяване на нарушения спрямо нарушителите ще се предприемат административнонаказателни мерки и /или/ отстраняване от ловния излет.

03 окт 2019