МВР

ОД Бургас

 

Инцидент с изтичане на газ пропан-бутан от цистерна на разпределителна гара, разположена на около 1 км. от ж.п. гара Карнобат.

05 авг 2019

   На 05.08.т.г. около 01.49 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за инцидент с изтичане на газ пропан-бутан от цистерна, част от влакова композиция, спряна около 20.05 ч. на разпределителна гара, разположена на около 1 км. от ж.п. гара Карнобат. Констатирано е, че влаковата композиция е от шест звена, като е спряна в близост до друга композиция, превозваща газьол.

   Своевременно районът около композицията е отцепен. Спряно е движението през ж.п. гара Карнобат. Периметърът е разширен за максимално обезопасяване, като са евакуирани на живущите в близките до разпределителна гара три блокчета. Екипите от «Пожарна безопасност и защита на населението» неутрализирали възникналия проблем и около 05.00 ч. преминаването на влаковите композиции през гара Карнобат е възстановено с нормален ритъм, като е разрешено и на евакуираните да се приберат по домовете си.

 05 август 2019 | 13:32