МВР

ОД Добрич

 

20 сеп 2017

Заместник-министър Милко Бернер поздрави участниците в 62-рия Световен конгрес на Международната полицейска асоциация

Събитието се провежда в к.к. Албена

Приветствени думи към участниците от партньорски полицейски структури отправи зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Той подчерта, че провеждането на форума в нашата страна е още един знак за постигнатото доверие и добро полицейско взаимодействие.   Зам.-министърът пожела на делегатите успешна работа и изрази увереност, че дискусиите и обмена на добри практики в този формат ще допринесат за задълбочаване на сътрудничеството в приоритетни за полицейската работа области в контекста на  съвременните предизвикателства.  В заседанията на конгреса участва и заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар д-р Благородна Макева, която също отправи пожелания за ползотворна работа на поредния Световен конгрес на Международната полицейска асоциация. 

Заловен е участник в телефонни измами на територията на ОД МВР ДОБРИЧ

43-годшния добричлия е участвал в измамите като куриер

На 4 септември, около 18:45 часа се тъжи 76-годишна жена от с. Бранище, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 13:10 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай съобщава на жената, че е нужно съдействието й  с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно жената оставя плик със сумата от 6 950 лева на пейка в с. Бранище. По случая е образувано досъдебно производство.
На 5 септември, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в с. Царевец, обл. Добрич. По данни на тъжителката П.И. (79г.), същата е въведена в заблуждение от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Жената оставя до контейнер за смет сумата от 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
На 7 септември, около 10:00 часа се тъжи 74-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, за времето от 11:00 часа до 16:00 часа на 6 септември е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Малко по-късно в района на ул. „Д. Петков” в град Добрич, жената предава сумата от 678 лева и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.
На 7 септември, след проведени ОИМ И ПСД от служители на ВТОРО РУ МВР ДОБРИЧ и служители на СЕКТОР ПКП при ОД МВР ДОБРИЧ е установен единият от участниците в телефонните измами като куриер. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (43 г.) от град Добрич. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случаите продължава. 
 

13 сеп 2017

СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ – 11-17.09.2017г.

В периода от 11.09.2017 г. до 17.09.2017 г. ще се преведе традиционната седмица на пожарната безопасност. Тя има за цел популяризиране на професията на пожарникарите и спасителите, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия сред обществеността, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и други.
На 14 септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. Тази година дните от 11 до 17 септември са определени за “Седмица на пожарната безопасност”.
През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р. България датата 14 септември (откриването на Първия пожарникарски събор) е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, с което е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.
Акцентът на Седмицата за ПБ е поставен върху активизиране на контактите с гражданите и организациите за поставяне от тяхна страна на актуални въпроси по противопожарното осигуряване на обектите и населените места, както и за отправяне на предложения и сигнали, касаещи подобряване на организацията на работа и административно обслужване.
В тази връзка на територията на област Добрич в рамките на Седмицата за ПБ ще се осъществят следните мероприятия:  
Във всички районни служби в седмицата на ПБ се провежда „Ден на отворените врати”. Предвидени са демонстрации на възможностите на наличната ПП техника и разясняване на мерките за ПБ и защита при бедствия, както следва:
Провеждане на пожаро-тактическ озанятие –Корпус №2 – Високо тяло пл.“Свобода“ №5  гр.Добрич на 13.09.17г. от  09.00  до 12.00
Провеждане  на тренировка и учение с основните  части на единната спасителна система за реагиране при бедствия, с акцент мерки за защита на населението. Евакуация на Общинска администрация и х-л Балчик на 13.09.2017г.  от 10 00 часа
Провеждане на занятие по учебна евакуация с деца от ЦДГ”Дора Габе” на 15.09.2017г  от  10.00ч
Демонстративно занятие с ПА  и участие на Доброволно формирование Тервел на 13.09.2017г. от 10:00ч.
 

11 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР ДОБРИЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО