МВР

ОД Добрич

 

18 юни 2019

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ

За осигуряване и подобряване на безопасността на движението по пътищата

      Във връзка с увеличения брой тежки ПТП със загинали и ранени в последните дни – 14 – 17.06.2019 г. за периода от 18 до 22.06.2019 г. се провежда специализирана полицейска операция за осигуряване и подобряване на безопасността на движението по пътищата, нормални пътни условия и пропускателна способност, както и осъществяване на активен контрол по основните направления на републиканските пътища.

     Специализирана операция на пътна полиция започва от днес, както в област Добрич, така и в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.
Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.
Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

 

 

Изображения

 18 юни 2019 | 15:33