МВР

ОД Добрич

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 25.8.2019

25 авг 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ

На 24 август, около 13:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на 5 месечно куче порода „Джак Ръсел” от частен имот, находящ се по ул. „Чайка” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 август, около 02:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация на аудио плеър, смартфон, и документи. МПС е било оставено заключено по пътя между с. Проф. Златарски и  с. Честименско, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
При посещение на място е установено, че МПС е било управлявано от неправоспособен водач на 48-години от град Варна. Същия, поради загуба на съзнание, губи контрол над автомобила и предизвиква ПТП с материални щети, без пострадали. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,97 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 август, около 19:40 часа по пътя к.к. Албена посока град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен 32-годишен мъж от с. Стражица, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,58 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 август, около 18:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,12 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 

 19 септември 2019 | 11:36