МВР

ОД Добрич

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 27.8.2019

27 авг 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ

На 26 май, за времето от 23:30 часа до 23:45 часа по ул. „Нефтеняк” в град Каварна са спрени за проверка две ППС, теглени от животинска тяга. В хода на проверката в каруците е установена земеделска продукция царевица, обект на посегателство от землищата на с. Раковски и с. Вранино, обл. Добрич. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъж на 36-години и 47-години, и двамата от град Каварна, известни на МВР. ППС са иззети по надлежния ред. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 26 август, около 11:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от с. Кремена посока с. Царичино, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Пежо”, управляван от 24-годишна жена, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадала 22-годишна украинка, возеща се в автомобила, която е настанена в МБАЛ Добрич с натъртвания, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 26 август, около 17:00 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен мъж от с. Житница, обл. Добрич. В хода на проверката, водача на автомобила представя СУМПС с украински образец, като при извършената експертна справка е установено, че е неистинско.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 август, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 210 лева от чанта в търговски обект на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 август, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на монети с обща стойност 25 лева от търговски обект, находящ се в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 август е получено съобщение за извършена домова кражба от къща, находяща се на територията на град Каварна. Установено е, че за времето от 07:00 часа до 13:00 часа на 26 август, чрез взлом на пвц врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на 12 700 лева и златни накити с общо тегло 40 грама. По случая е образувано досъдебно производство.
 

 19 септември 2019 | 11:37