МВР

ОД Добрич

 

20 февруари 2020

Специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност

СПО се проведе за времето от 08:00 часа на 19 февруари до 08:00 часа на 20 февруари

Под ръководството на Окръжна прокуратура Добрич, на 20.2.2020 г. на територията на град Балчик се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност.
В хода на акцията, полицейските служители са проверели общо 188 МПС и 226 граждани. Съставени са 8 АУАН, 35 глоби по фиш и 2 броя съставени електронни фишове по ЗДвП.
Извършени са 8 броя проверки на търговски обекти. В хода на акцията са проверени и шестима граждани от криминалния контингент и двама граждани с две и повече висящи досъдебни производства.
Задържани са общо 23 души.
- В хода на СПО са  проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ МВР Албена, РУ МВР Балчик и служители на ОД МВР Добрич и са задържани двама мъже на 28-години и 23-години, и двамата от с. Оброчище, обл. Добрич, известни на МВР. В хода на работа е установено, че същите са извършители на домова кражба от частен имот на територията на с. Рогачево. Чрез взлом на входна гаражна врата, двамата са проникнали в помещението, от където е извършена кражба на четири броя автомобилни гуми ведно с джантите и седем броя ръчни моторни и електрически инструмента. Кражбата е извършена за времето от 4 февруари до 16 февруари т.г. На 23-годишния мъж е взета постоянна мярка „задържане под стража”.
В хода на работа е установено, че 28-годишния мъж е извършител на кражба на мобилен телефон, извършена на 11 февруари т.г.
Голяма част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.
- В хода на СПО е извършена проверка на частен имот, находящ се в с. Соколово, обл. Добрич, обитаван от 59-годишен мъж. При последвалите ОИМ и ПСД в имота са установени 55,7 грама суха тревна маса и 12 броя ръчно свити цигари с общо тегло 74,6 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
- Около 14:40 часа в условията на неотложност е извършена проверка на апартамент, находящ се в кв. „Балик” в град Добрич, обитаван от 48-годишен мъж, известен на МВР. При последвалите ОИМ и ПСД в жилището са установени 253 броя плика съдържащи суха тревна маса, реагираща на канабис с общо тегло 195 грама и бяло прахообразно вещество с тегло 95 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. Работа по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
- На 19 февруари, около 20:30 часа е извършена проверка на избено помещение, находящо се по ул. „Дунав” в град Добрич. На място са установени мъже, като при проверката на 30-годишен мъж, известен на МВР е установена розово вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на амфетамин. При проверка на 35-годишен мъж е установена суха тревна маса с тегло 0,9 грама и бяло вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на метаамфетамин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.
При последвалите процесуално следствени действия с участието на кинелог и следтвено куче в коридор в избените помещения е установена метална кутия със съдържание с суха тревна маса с тегло 3 грама, реагираща на канабис и 16 топчета прозрачно фолио с вещество реагиращо на амфетамин с общо тегло 5,5 грама. Работата по случаите продължава.
 
Изображения

 20 февруари 2020 | 15:34