МВР

Дирекция "ВС"

 

25 юни 2020

На 25.06.2020 г. при съвместна акция на дирекцията и Специализираната прокуратура на Република България бяха задържани за подкуп висши полицейски служители.

    На 25.06.2020 г. при съвместна акция на дирекцията и Специализираната прокуратура на Република България бяха задържани за подкуп висши полицейски служители. Вече е известено, че става дума за началник отдел „Наркотици“ в ГДБОП, комисар Цветан Панков и началник сектор в същия отдел, главен инспектор Кирил Ванков, както и за още един служител на МВР на изпълнителска длъжност. На проведен брифинг непосредствено след операцията Главният прокурор на Република България, г-н Иван Гешев изрази благодарност и поздрави служителите на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР и Специализираната прокуратура за перфектно свършената работа и проявения висок професионализъм при провеждането на оперативноиздирвателните мероприятия по случая. Операцията беше шумно отразена в медиите за масово осведомяване и социалните медии.

   По-късно, на 28.06.2020 г. Специализираният наказателен съд остави и двамата задържани началници от ГДБОП в ареста, уличени в участие в организирана престъпна група.

   На брифинг от същия ден старши комисар Стефчо Банков, директор на дирекция „Вътрешна сигурност“- МВР също изрази благодарност към Специализираната прокуратура и Главния прокурор за оказаната подкрепа и продължаващото успешно сътрудничество в противодействието на престъпността в системата на вътрешните работи. Той определи поведението на двамата задържани началници като изключително нагло, арогантно и безпрецедентно в историята на силовото ведомство.

   Старши комисар Банков изказа своята благодарност и към служителите на дирекцията, за положените огромни усилия и професионализъм при провеждането на специализираната операция.

Изображения

 01 юли 2020 | 11:03