МВР

Дирекция "ВС"

 

12 февруари 2020

Поредна антикорупционна акция на дирекция “Вътрешна сигурност”, приключи със задържането на двама полицейски началници в София.

   На 12.02.2020 г. под надзора на Става дума за заместник-началника на 03 РУ-СДВР и началник на сектор в СДВР, които вече имат повдигнати обвинения за вещно укривателство на пари, които направили опит да изтеглят. Подробна информация по случая изнесе говорителят на главния прокуро г-жа Сийка Милева на брифинг на прокуратурата през  вчерашния ден. По думите и “Слизайки от трамвай, жената установява, че липсва портфейлът й. Вътре имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на Спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от над 11 000 лв. Посетила тото пункт, за да получи парите. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и затова ще бъде изплатена от централата на БСТ. След като установила, че портфейлът й е изчезнал, тя подала сигнал в полицията. Жалбата е докладвана на заместник-директора на районното управление, който в нарушение я е изпратил на негов колега - началник на група в СДВР, с цел да бъде усвоена печалбата от фиша. Последният изпраща писмо до Спортния тотализатор, в което пита за името на печелившото лице, каква е печалбата, като изрично е указано цялата кореспонденция да се извършва само с него и винаги „на ръка“. Заместник- началникът на 3 РУП пък депозирал печелившия фиш и банковата си сметка, за да му бъде изплатена печалбата".

   На брифинга говори още зам.- районният прокурор на Софийска районна прокуратура, Иво Илиев, който съобщи, че след образуване на досъдебно производство и събраните в в хода на разследването доказателства, делото е предадено на СГП.

   "Разследването продължава като не е изключено да бъдат открити доказателства и за други престъпления", заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.

   Двамата ръководни служители са задържани за 72 часа, а в събота ще бъде разгледана мярката им за неотклонение “Задържане под стража”.

   Старши комисар Стефчо Банков, директор на дирекция “ Вътрешна сигурност” коментира, че акцията е успешна благодарение на успешното сътрудничество на дирекцията с останалите структури на МВР. Сигналът за деянието бил подаден лично от директорът на СДВР. “Системата има воля да се чисти от корумпираните служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си”, обобщи старши комисар Банков.

Изображения
Видеоматериали

 14 февруари 2020 | 10:42