МВР

ОД Габрово

 

05 авг 2020

Старши комисар Борислав Муеров, директор на ОДМВР – Габрово изказва благодарност

„Благодарим на организатора и на участниците в автошествието за толерантността и спазването на всички изисквания от Закона за събранията, митингите и манифестациите! Полицията винаги е била и ще бъде стожер на законността и опазването на обществения ред. С вашите действия, вие показахте начина за изразяване на гражданска позиция, без елементи на конфронтация със Закона и служителите на реда. Благодаря ви!“

На 04 август, в Габрово се проведе организирано протестно автошествие. В 18:30 часа моторни превозни средства с участници в мероприятието, придружавани от специализирани полицейски автомобили, потеглиха на обход по главните улици и булеварди на града. Шествието, с продължителност от около два часа, приключи без инциденти и нарушения на обществения ред, при спазване на регламента и предварително зададения от организаторите маршрут.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност с участие на служители от ЗЖУ – Плевен

От 14:00 часа на 04 август, на територията обслужвана от РУ – Габрово ще се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност. Целта на СПО е противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, престъпни посегателства върху личността и собствеността на гражданите, установяване и санкциониране на нарушители по Закона за движението по пътищата, както и недопускане на прояви против обществения ред. По време на СПО, във връзка с целите на операцията, ще се извършват полицейски проверки на лица, моторни превозни средства и адреси, с цел установяване на нарушители на Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Наредби на Общината и други нормативни актове.

03 авг 2020

График за посещения и провеждане на срещи с представители на местната власт на място в малките населени места и прием на граждани от мобилен екип от служители на ОДМВР-Габрово през месец август 2020

I. На територията на община Габрово

05.08.2020 год.

От 13:30 часа до 14:00 часа – с. Стоевци,

От 14:30 часа до 15:00 часа – с. Райновци,

От 15:30 часа до 16:00 часа – с. Гъбене,

От16:15 часа до 17:00 часа – с. Музга.

Мобилна група:

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група в сектор ОП при РУ-Габрово ст. инспектор Любомир Стоев.

 

II. На територията на община Севлиево

13.08.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – с. Малък вършец,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Градище,

От 15:30 часа до 16:00 часа – с. Агатово,

От 16:00 часа до 17:00 часа – с. Крамолин.

Мобилна група:

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Севлиево ст. инспектор Христо Чопов.

 

III. На територията на община Дряново

20.08.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – с. Скалско,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Караиванца.

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група ПППС в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Дряново ст. инспектор Тихомир Георгиев.

 

На територията на община Трявна

27.08.2020 год.

От 13:30 часа до 14:20 часа – гр. Плачковци,

От 14:30 часа до 15:20 часа – с. Радевци,

Ст. инспектор Ивайло Петров – началник група в СПКП;

Гл. инспектор Андрей Хайтов – началник сектор ОП;

Инспектор Васил Станев – сектор ПИП.

Присъства началник група ОП при РУ-Трявна ст. инспектор Калоян Койчев

 

Изпълнението на разпоредително писмо с рег. № 8121р-6494/05.04.2019 год. на Главния секретар на МВР ще бъде осигурено от Директора на РДПБЗН – Габрово, сл. тел. 66220, включително осигуряването на служител от РДПБЗН – Габрово за включване в състава на мобилния екип.

 

За допълнителна информация и координация: ОДМВР-Габрово, тел.: 066 826020, 066 826229, 066 826529.

29 юли 2020

Мащабна проверка на сектор "Противодействие на икономическата престъпност"

В сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР – Габрово приключи мащабна проверка на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, подадени в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово в периода от началото на 2016 година до края на месец март 2020 година. През време на проверката, служители от сектора са анализирали няколко хиляди заявления, сред които са установени четиридесет броя свидетелства за завършена образователна степен, за които има съмнения, че не са издадени по установения ред.
След осъществени насрещни проверки в учебни заведения на територията на цялата страна, са констатирани четири броя неистински документа – свидетелства за завършено основно образование, подадени в сектор „Пътна полиция“, с цел издаване и получаване на шофьорски книжки. В резултат, с постановления на Районна прокуратура – Габрово са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 316 от Наказателния кодекс по три от случаите. По последния установен случай, в момента тече проверка, след приключването на която материалите ще бъдат изпратени на районната прокуратура за преценка наличието на предпоставки за образуване на наказателно производство. По едно от образуваните наказателни производства е повдигнато обвинение на лице от град Трявна, което е представило неистинско свидетелство за завършено основно образование, издадено от името на учебно заведение на територията на град Дряново. Разследването по останалите случаи продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

23 юли 2020

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО