МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 13.08.2019 г.

13 авг 2019

ГАБРОВО
КРАЖБА ОТ ОФИС

На 12 август в РУ – Габрово е получен сигнал от 62-годишен жител на града, управител на фирма за извършена кражба на три броя външни климатични тела, част от действаща климатична система. По първоначални данни, престъплението е извършено за времето от 23:00 часа на 10 август до 15:30 часа на 12 август, когато неизвестен е проникнал в оградения имот на фирмата. Посредством техническо средство, извършителят е прекъснал електрическата инсталация, демонтирал е климатичните тела и ги е присвоил. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на извършителя продължават под надзора на прокуратурата.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИ
ВЗЛОМНИ КРАЖБИ

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия по досъдебно производство, образувано във връзка със заявена на 07 август кражба на пет броя въдици, куфарче с рибарски принадлежности, моторна и електрическа резачки, съхранявани в мазе на жилищна сграда в Габрово, криминалистите от полицейското управление са установили и задържали извършителят – криминално проявен мъж на 39 години от село Жълтеш, осъждан и за други такива престъпления. В хода на процесуално-следствените действия по случая, е изяснено, че той е отговорен и за извършването на кражба на метални проводници, пластини и други елементи, извършена на 07 август от склад на фирма в града. Част от противозаконно отнетите вещи са намерени и иззети. След окомплектоване, материалите по разследването ще бъдат предадени на прокуратурата.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
СЕВЛИЕВО

В периода 05 – 11 август, на територията обслужвана от РУ – Севлиево е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества. В хода на полицейските действия са проверени 86 моторни превозни средства и 167 души. Образувано е едно досъдебно производство за престъпление, свързано с производство на наркотични вещества.   

ГАБРОВО

Съвместна специализирана полицейска операция е проведена от екипи на полицията и на жандармерията на 09 август на територията на Габрово. В хода на полицейските действия, са проверени 46 моторни превозни средства и 80 души и 10 адреса. Установени са 23 нарушения, за които са наложени 19 глоби с фиш и са съставени 4 АУАН. Издадено е едно полицейско разпореждане.

 

 13 август 2019 | 11:38