МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 16.08.2019 г.

16 авг 2019

ГАБРОВО
ВЗЛОМНА КРАЖБА

На 15 август в РУ – Габрово е получен сигнал от 21-годишен жител на града за извършена кражба от гараж на улица „Венера“. По първоначални данни, престъплението е извършено за времето от 11 август до 17:50 часа на 15 август, когато неизвестен е разбил патрон на секретна брава на входната врата на гаражната клетка, проникнал е в помещението и противозаконно е отнел два мотоциклета „КТМ“, велосипед и мото-екипировка. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Разследването се провежда под надзора на прокуратурата.

 

ДРЯНОВО
БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

На 15 август, около 13:00 часа, при провеждане на специализирана полицейска операция, с цел противодействие на престъпления свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, криминалисти от полицейското управление в Дряново са извършили проверка на 19-годишна жителка на града, при която са установили, че младата жена е придобила и държи в дамската си чанта полиетиленова свивка със суха зелена листна маса. При проведен на място наркотест, е отчетена характерна реакция на наркотичното вещество канабис. В хода на процесуално-следствените действия, жената доброволно е предала на разследващите и полиетиленов клипс, съдържащ бяло вещество, реагирало на наркотичното вещество „метамфетамин“ при теста. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата.

 

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 15 август в Габрово  се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия  са проверени 64 моторни превозни средства и 64 души. Констатирани са 41 нарушения, за които са наложени 41 глоби с фиш.

 

 16 август 2019 | 09:54