МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 17.08-19.08.2019 г.

19 авг 2019

СЕВЛИЕВО
БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

Около 15:05 часа на 15 август в село Горна Росица, екип на пътна полиция от РУ – Севлиево спира за проверка лек автомобил, управляван от 39-годишен мъж от Батошево. Извършен е тест за употреба на алкохол с техническо средство, който отчита известно количество в издишаният въздух. От извършените справки е установено, че водачът вече е осъждан за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и срещу него е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс.

ГРАБЕЖ

На 18 август, около 21:44 часа чрез ЕЕН 112 в дежурната част на РУ – Севлиево е получен сигнал от 25-годишен мъж, жител на град Златарица, област Велико Търново, който е съобщил, че е станал жертва на грабеж. По данни на пострадалият, около 21:35 часа в градинка с детска площадка, неизвестен му е нанесъл удари в областта на тялото и на главата, след което е отнел личният му мобилен телефон. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е проведена на 16 август от полицейски екипи на територията на Севлиево. В хода на полицейските действия по метода за „широкообхватен контрол“ са проверени 56 моторни превозни средства и 61 души. Установени са 45 нарушения, за които са наложени 35 глоби с фиш и са съставени 10 АУАН.

ТРЯВНА
БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

На 18 август, около 07:30 часа в град Плачковци, автопатрулен екип на РУ – Трявна спира за проверка лек автомобил, управляван от 52-годишен жител на града. При извършен тест за употреба на алкохол, техническото средство отчита концентрация на алкохол над 1,2 промила. Съставен е акт за установяване на административно нарушение и е започнато бързо производство.

 

 

 19 август 2019 | 10:06