МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 20.08.2019 г.

20 авг 2019

ГАБРОВО
КРАЖБА НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

На 18 август в РУ – Габрово е получен сигнал от 60-годишен жител на града, шофьор на таксиметров автомобил, за кражба на личният му мобилен телефон. По първоначални данни, престъплението е извършено на същата дата от неизвестен, възползвал се от таксиметрова услуга. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от полицейското управление са установили и задържали извършителя – криминално проявен, 21-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано бързо производство. Вещта, предмет на престъпление е намерена и иззета. Материалите по разследването ще бъдат изпратени на прокуратурата след тяхното окомплектоване.

ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ

На 18 август, около 21:10 часа в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, на улица „Радецка“ в областния град автопатрулен екип спира за проверка и задържа 22-годишен местен жител. При последвали процесуално-следствени действия е установено, че младият мъж е придобил и държи полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на наркотичното вещество „метамфетамин“ при направен полеви наркотест. По случая е образувано бързо производство. Материалите по разследването ще бъдат изпратени на прокуратурата след тяхното окомплектоване.

СЕВЛИЕВО
БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

В 17:15 часа на 19 август в дежурната част на РУ – Севлиево е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие с материални щети, възникнало на едно от кръстовищата в града между лек автомобил, управляван от 65-годишен местен жител и мотоциклет с водач на 20 години, от село Богатово. Пристигналият на мястото на инцидента автопатрулен екип е установил, че при предприета маневра за изпреварване, мотоциклета се е ударил в предната лява част на движещият се пред него лек автомобил. На участниците в пътнотранспортното произшествие е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, която е отрицателна и при двамата водачи. От извършени справки в информационните масиви е установено, че моториста не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, и управляваният от него мотоциклет не е регистриран по надлежния ред. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата в Севлиево.

ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ

На 19 август, хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества e установен 25-годишен жител на Севлиево, у когото при последвали процесуално-следствени действия е намерена е иззета полиетиленова свивка, съдържаща суха зелена листна маса. При направен полеви наркотест, съдържанието на пакетчето е дало характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“. По случая в РУ – Севлиево е започнато бързо производство.

 

 20 август 2019 | 10:10