МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 21.08.2019 г.

21 авг 2019

ДРЯНОВО
ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ

На 20 август, криминалистите от РУ-Дряново са намерили 23 растения от рода на конопа, засадени в близост до частен дом в село Ганчовец. При извършен на място наркотест, проба от листната маса дала характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“.  В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен и задържан криминално проявен 39-годишен мъж от село Присово, община Велико Търново, за когото са налице данни, че е засадил растенията и е полагал грижи за тях. Под надзора на прокуратурата е образувано досъдебно производство, по което е повдигнато обвинение на извършителят. След приключване на цялостното документиране по случая, материалите по наказателното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

На 20 август в РУ-Дряново е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата срещу двама жители на града, братя – на 50 и на 52 години, които на 19 август, около 18:30 часа не са изпълнили заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд Дряново, и с която са били задължени да се въздържат от извършване на домашно насилие спрямо майка си. Двамата мъже са задържани по реда на ЗМВР за срок до 24 часа. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

 

СЕВЛИЕВО
ПЪТНОТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

В 07:55 часа на 20 август, чрез ЕЕН 112 в дежурната част на РУ – Севлиево е постъпил сигнал за възникнало в село Шумата пътнотранспортно произшествие между лек автомобил и пешеходец. Пристигналият на мястото на инцидента автопатрулен екип на „Пътна полиция“ е установил, че при извършване на маневра „завиване на ляво“, водачът – мъж на 41 години от Севлиево е ударил с предна дясна част на автомобила движещата се по пътното платно 85-годишна пешеходка. В резултат от удара, жената е получила разкъсно – контузна рана на подбедрицата, и е настанена за лечение в общинската болница в Севлиево, без опасност за живота. Водачът е проверен за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Издаден му е акт за установяване на административно нарушение.

 

 

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
ТРЯВНА

В периода 13 – 19 август, на територията обслужвана от РУ – Трявна е проведена специализирана полицейска операция във връзка с осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами и контрол на пътното движение. В хода на полицейските действия са проверени 194 моторни превозни средства и 203 души. Констатирани са 156 нарушения, за които са наложени 132 глоби с фиш. Съставените АУАН са 33.

 

 

 21 август 2019 | 10:09