МВР

ОД Габрово

 

Информационен бюлетин 22.08.2019 г.

22 авг 2019

ГАБРОВО

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ

 

На 21 август, в резултат на проведени оперативно-изидирвателни мероприятия по специализирана полицейска операция, провеждана с цел противодействие на престъпления свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества, криминалисти от областната дирекция са установили и задържали 23-годишен жител на Габрово. При процесуално-следствени действия, извършени в жилището на младият мъж, полицейските служители са намерили и иззели полиетиленов плик, съдържащ прахообразно вещество и таблетка с тегло 0,54 грама, реагирала на полевия наркотест като наркотичното вещество „екстази“. Съдържанието на намереният плик е реагирало на ,„метамфетамин“ при наркотеста. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

 

БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

 

Около 13:00 часа на 21 август, на улица „Лазурна“ в Габрово, автопатрулен екип на РУ – Трявна спира за проверка лек автомобил, управляван от 58-годишен жител на града. При извършен тест за употреба на алкохол, техническото средство отчита концентрация на алкохол в издишания въздух – 2,47 промила. На водачът е съставен акт за установяване на административно нарушение и срещу него е започнато бързо производство. След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

СЕВЛИЕВО

БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО

 

На 21 август, в РУ-Севлиево е започнато бързо производство срещу 38-годишен жител на село Враниловци, управлявал лек автомобил в района на ВЕЦ-Батошево. При извършена проверка от служители на полицейското управление е установено, че мъжът не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, и към момента на проверката е управлявал автомобила в срока на наказание, наложено по административен ред. След приключване на работата по

цялостното документиране на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.

 

 

 

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

 

На 21 август в Габрово се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия по метода за „широкообхватен контрол“ са проверени 54 моторни превозни средства и 58 души. Констатирани са 31 нарушения, за които са наложени 28 глоби с фиш, съставени 3 акта за установяване на административно нарушение и е образувано едно бързо производство.

 

 22 август 2019 | 10:07