МВР

ОД Габрово

 

18 януари 2018

Беседа на тема „Вредата от употребата на психоактивни вещества“ в Детско полицейско управление-Габрово

Четвъртокласниците от НУ „Васил Левски“ разговаряха по важната тема с Таня Асенова – старши инспектор в Регионалната здравна инспекция.

Децата научиха какви са ефектите, които предизвиква употребата на психоактивни вещества върху мозъка и тялото и  дискутираха по въпроси, свързани с причините, поради които младите хора посягат към тях. Чрез използването на специални „алкохолни очила“, доброволци имаха възможност да придобият представа как се променят реакциите и възприятията на човек след употреба на алкохол.

Децата обсъдиха начините  за справяне с натиска от страна на връстници за  употребата на цигари, алкохол и наркотици. В работа  по групи те разработиха ефективни послания за превенция на употребата на психоактивни вещества. В края на занятието всички се обединиха около позицията, че човек може да се забавлява, да бъде интересен и харесван от връстниците си без да употребява алкохол, цигари или други психоактивни вещества, а спортът, интересната книга и филм, или разходката на открито с приятели са отлични начини младите хора да се чувстват добре и да живеят пълноценно.

Изображения

 18 януари 2018 | 11:58