МВР

ГД "Гранична полиция"

 

22 юни 2020

Директорът на ГД “Гранична полиция“ проведе работна среща с представител на румънските гранични власти

Главен комисар Светлан Кичиков проведе работна среща с директора на граничния пункт при Гюргево кестор Йонел Търсъноагъ. В срещата участваха още директорът на РДГП-Русе старши комисар Димитър Чорбаджиев и областният управител на Видин Момчил Станков. Впечатленията за големите опашки и изчакването на  румънска територия се дължи на накъсването на колоната – в населените места няма наредени автомобили, за да се избегне образуването на тапи в градовете и селата в посока ГКПП Видин, стана ясно след срещата. Освен това голяма част от чакащите шофьори включват в престоя си на границата и задължителната им почивка от 9 часа.

Трафикът през граничния пункт се осъществява с характерната за летните месеци висока интензивност. Броят на преминаващите товарни автомобили достига 2000 на денонощие. Около 15 минути отнема проверката на един товарен автомобил, този времеви интервал включва и другите контролни органи, освен проверката на граничната полиция. Миналата година са увеличени трасетата – вече са 6 на изход и 5 на вход, работи се на максимален капацитет. Директорът на ГДГП главен комисар Светлан Кичиков отбеляза още, че през  пункта близо 150 товарни автомобили повече на ден преминават в сравнение със същия период на миналата година.

Няма забавяне на пункта след въвеждането на допълнителните проверки на шофьорите за неплатени глоби, уточни още главен комисар Кичиков.

 

 

 

Изображения

 23 юни 2020 | 12:51