МВР

ГД "Национална полиция"

 

07 февруари 2019

Засилени проверки на пунктове за годишни технически прегледи и автошколи в цялата страна

Проверките са извършени от служители на Икономическа полиция - ГДНП, Националната агенция за приходите и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“

14 центъра за подготовка на водачи на моторни превозни средства и 13 пункта за годишни технически прегледи на пътни превозни средства от различни области на страната са инспектирани от служители на Икономическа полиция- ГДНП, НАП и ИААА. Съвместните проверки са реализирани на 31 януари.

При проверка на автошкола в Габрово е установено, че за изминалата 2018 г. през нея на обучение са преминали 194 кандидат-водачи, като всеки от тях е плащал по 350 лева за курса си и по 20 лева за явяване на изпит, а в същото време е отчетен оборот от близо 22 000 лева, което е наложило да се разпореди допълнителна проверка. Сходна ситуация е констатирана и в пункт за технически прегледи в същия град, където е засечено несъответствие между обявените цени, преминалите на преглед пътни превозни средства и декларираните пред НАП общи приходи.

От пет обекта на територията на областите Силистра, Смолян, Пазарджик и Велико Търново е изискана допълнителна документация и към момента проверките там продължават.

Изображения

 07 февруари 2019 | 17:22